© Kris Lamon

1.700 suggesties voor naam baby-olifant, dit zijn de resterende 3 kanshebbers

Nog even en ook Baby T, de dochter van Kai-Mook, krijgt een echte Aziatische naam. Via #KaiMookMama kregen de verzorgers van dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) de afgelopen weken van 1.700 olifantenfans suggesties binnen.

Uit de honderden namen – beginnend met de letter ‘T’ – kozen de verzorgers hun drie favorieten en nu is het opnieuw aan de bezoekers om de finale keuze te maken.

De top drie is, in willekeurige volgorde: Tanuja, wat dochter betekent, Tun Kai, waarbij Tun staat voor zaterdag – haar geboortedag – en Kai verwijst naar haar mama Kai-Mook, en ­Tanvu of ‘delicaat meisje’.

© Kris Lamon

“We zijn in de wolken met onze twee baby-olifantjes”, klinkt het in Planckendael. “Kerstekindje Suki en Baby T schieten goed met elkaar op. Het is geweldig om ze bezig te zien in de olifantentempel. Twee kleine grijze gevallen, twee slurfjes, twee paar flapperende oortjes.”

Wie is wie?

Allemaal heel grappig en schattig om te zien, maar hoe hou je die twee ukjes nu uit elkaar? Als ze naast elkaar staan is het makkelijk, want er zijn wel wat verschillen. “Suki, de dochter van May Tagu, is een echte durfal. Ze is heel zelfstandig en gaat geregeld alleen op verkenning in de olifantenstal. Ze is intussen ook al erg behendig met haar slurfje”, weten de verzorgers. “Baby T, de dochter van Kai-Mook, is eerder een mama’s-kindje. Ze wijkt niet van haar zijde. Ze was van bij de geboorte al groter dan haar nichtje Suki en heeft een donkere bos haar op haar hoofd.”

Op donderdag 8 februari wordt de winnende naam bekendgemaakt tijdens een bijzondere Indiase ceremonie in Planckendael.

© Kris Lamon

www.planckendael.be

Nu in het nieuws