Antwerpen heeft er twee nieuwe buurt-fietsenstallingen bij

Schepen Koen Kennis (links) in een van de nieuwe fietsstallingen. Foto: Robbie Depuydt

Antwerpen heeft er twee nieuwe buurt-fietsenstallingen bij

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 -

In de Bervoetstraat en de Vliegenstraat opende donderdag twee nieuwe buurtfietsenstallingen. Samen zijn ze goed voor het veilig en droog stallen van zeventig fietsen.

In de buurtfietsenstallingen in de Bervoetstraat in Antwerpen is er plaats voor 53 plaatsen, waarvan er al dertien verhuurd zijn. De buurtfietsenstalling in de Vliegenstraat in Antwerpen-Noord heeft zestien fietsstaanplaatsen – waarvan al zeven verhuurd zijn – en een plaats voor een bakfiets. Een maandabonnement kost 5,45 euro per fiets of 10,88 euro per bakfiets. Deze tarieven gelden voor alle buurtfietsenstallingen.

“De buurtbewoners van de Bervoetstraat en de Vliegenstraat hebben vanaf nu de mogelijkheid om hun fietsen veilig en inpandig te stallen tegen een beperkte vergoeding”, zegt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Mobiliteit. “Niet iedereen heeft thuis voldoende ruimte om een of meerdere fietsen te stallen. Met dit initiatief willen we niet alleen het fietsgebruik stimuleren, maar zorgen we er mee voor dat de voetpaden vrijblijven.”

Antwerpen heeft er twee nieuwe buurt-fietsenstallingen bij
Foto: Robbie Depuydt

Nieuwe locaties

Buurtparkeren Antwerpen beheert 645 fietsstaanplaatsen, verdeeld over vijftien buurtfietsenstallingen, waarvan meer dan 80 procent verhuurd is. In de loop van 2018 komen hier nog twee nieuwe locaties bij. In de Berchemhofstraat opent in het voorjaar een buurtfietsenstalling voor 32 fietsen en twee bakfietsen. Er lopen nog gesprekken over een locatie in Borgerhout voor een dertigtal fietsen.

Antwerpen telt ook achttien buurtparkings, waar buurtbewoners tegen betaling hun wagen kunnen zetten. Vorig jaar kwamen er nog negentig parkeerplaatsen bij. Er zijn momenteel 1.025 autostaanplaatsen in buurtparkings.

Wie een plaats wil huren, kan dat aanvragen via buurtparkeren@mpa.antwerpen.be of telefonisch op het nummer 03.338.21.85.

Video: atv

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio