37-jarige Valverde demonstreert in Valencia dat hij weer de oude is, Van Avermaet vijfde

Alejandro Valverde heeft de tweede etappe in de Ronde van Valencia gewonnen en is meteen de nieuwe leider. De 37-jarige Spanjaard klopte na 154 kilometer van Bétera naar Albuixech het duo Sanchez-Fuglsang van Astana in de sprint. Het is de eerste zege van “El Imbatido” sinds hij in de proloog van de Tour de France zijn knieschijf brak. Greg Van Avermaet werd knap vijfde, ook Ben Hermans (8e) finishte in de top 10.

vml

De tweede rit bracht de renners van Betera naar Albuixech, 153,9 kilometer over een heuvelachtig parcours. Na slechts enkele schermutselingen in het begin, wist al snel een groepje van vijf te ontsnappen uit het peloton. Onze landgenoot Mathias Van Gompel, Bryan Nauleau, Garikoitz Bravo, Jesus Alberto Rubio en Jon Ander Insausti kregen 6:30 van het peloton, waarna Team Sky het tempo de hoogte in joeg.

Hermans valt aan, Valverde wint

Vooral op de laatste klim ging het hard. Desondanks koos kersvers vader Ben Hermans als eerste voor de aanval. Hermans raakte niet weg, meer succes had Fuglsang en wat later pikte Valverde aan. Het duo werkte goed samen en zag in de afdaling ook nog Leon Sanchez, ploegmaat van Fuglsang bij Astana, aansluiten.

Hoewel het na de top nog bijna 30 kilometer was tot de finish, bleef het trio een uitgedund peloton voor. Valverde pareerde de prikken van de Astana-ploegmaats en toonde zich in de sprint met drie veruit het snelste.

Valverde neemt de leiderstrui over van de Nederlander Danny van Poppel. Dankzij de bonificaties heeft hij in de stand 4 seconden voor op Sanchez en 6 op Fuglsang.

Uitslag:

1. Alejandro Valverde in 3u53’55”

2. Luis Leon Sanchez z.t.

3. Jakob Fuglsang z.t.

4. Giaovanni Visconti +19”

5. Greg Van Avermaet z.t.

Meer sportnieuws