Belgen actief in Ster van Bessèges, Fransman wint nipt (ploegmaat Coquard juicht te vroeg)

De Fransman Christophe Laporte heeft de tweede etappe in de Ster van Bessegès gewonnen. De Cofidis-renner was een banddikte sneller dan Bryan Cocquard die zijn schaapjes al op het droge dacht te hebben.

De Belgen speelden een actieve rol in de finale van de tweede etappe. Vier renners overleefden een vroege vlucht van zeven met daarbij onze landgenoot Dries Van Gestel. In de straten van aankomstplaats Générac kwam er nog een tegenaanval van de Belgen Sean De Bie en Guillaume Van Keirsbulck. Het duo geraakte onder impuls van een sterke De Bie nog wel tot bij de overgebleven vluchters maar in het zicht van de rode vod waren ook zij eraan voor de moeite.

Massaspurt dus in de onverantwoord smalle straten van Générac waar de renners van Vital Concept alles op een lint trokken in functie van Coquard. Die achtte zich zegezeker maar zag niet hoe aan zijn linkerzijde Cofidis-renner Christophe Laporte nog onderdoor kwam gedoken. Timothy Dupont finishte knap derde, Amaury Capiot spurtte naar een vierde plaats.

Meer sportnieuws