Dit hotel laat je overnachten in het midden van ijsbergen

Zegt een exotisch strand je momenteel niet veel, maar knus onder een dekentje zitten met zicht op sneeuw - en in het beste geval het noorderlicht - des te meer? Dan is een overnachting in de nieuwe Sheldon Chalet in het Denali National Park in Alaska misschien iets voor jou.

vwh

De chalet op 1.767 meter hoogte herbergt vijf kamers (zonder internetverbinding om helemaal te ontkoppelen) met grote ramen. Die bieden slaapplaats aan een totaal van tien gasten, die worden getrakteerd op adembenemende vergezichten op eeuwige sneeuw en grillige bergtoppen.

De chalet is verder uitgerust met een uitnodigende open haard, een sauna en een groot balkon waar je ’s nachts - als je geluk hebt - het noorderlicht in alle rust kan aanschouwen. Een hongertje? Dan geef je maar een seintje aan de keuken. Het hotel werkt samen met een team chefs dat uitsluitend maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Nieuwe gasten worden trouwens hartelijk verwelkomd met een schotel vol verse zeevruchten.

Reizigers die tijdens een vakantie graag naar buiten op avontuur trekken, hebben hier ook voldoende opties. In de omgeving kan je een helikoptervlucht boeken, sneeuwgrotten verkennen, mountainbiken, naar hartenlust sleeën en zelfs iglo’s bouwen. De Chalet ligt op amper 16 kilometer van de Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika, voor het geval je zin hebt om te klimmen. Om al die actie tegemoet te komen zijn er in de buurt ook natuurlijke bronnen om te ontspannen voor je weer naar je kamer trekt.

Zin gekregen om een verblijf te boeken, dan moet je misschien wel even sparen. Voor een nachtje betaal je 1.846 euro. Meer info via: sheldonchalet.com

NIET TE MISSEN