© Mia Uydens

Carrefour Westerlo blijft morgen dicht na slecht nieuws

De Carrefour-hypermarkt in Westerlo gaat vrijdag dicht door een staking van het personeel. De directie van Carrefour wil in Westerlo 36 mensen ontslaan. Het personeelsbestand krimpt er van 89 naar 53 mensen. De winkel zal in oppervlakte met bijna de helft verkleinen, waardoor het een gewone supermarkt wordt.

cwil

“Het personeel heeft donderdagochtend op een vergadering beslist om vrijdag te staken”, zegt Dirk Vandenbergh, afgevaardigde van de socialistische bediendebond BBTK. “De personeelsleden voelen zich verraden en in de steek gelaten door de directie. In de voorbije jaren hebben ze een grote flexibiliteit aan de dag gelegd. En nu krijgen ze dit. Dat pikken ze niet langer.”

De directie van Carrefour maakte vorige week op een bijzondere ondernemingsraad bekend dat er een herstructurering komt in het Belgische netwerk, die gevolgen kan hebben voor maximaal 1.233 werknemers. In de hypermarkt van Turnhout sneuvelen 35 jobs. Die hypermarkt verkleint ook in oppervlakte.

De andere winkels worden niet kleiner, maar er moeten toch jobs sneuvelen omdat er een nieuw kassasysteem wordt ingevoerd. Mensen kunnen hun producten binnenkort zelf scannen, waardoor er minder kassiers nodig zijn.

In Zemst moeten daardoor zestien mensen weg. Ook de hypermarkten in Schoten (13 mensen), Burcht (12 mensen) en Borsbeek (tien mensen) delen in de klappen.

De vakbonden willen het aantal ontslagen nog naar beneden krijgen. Ze zitten daarover in de komende weken elke week samen met de directie van Carrefour.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio