David Goffin is helemaal klaar voor Davis Cup-ontmoeting met Hongarije: "De ontgoocheling van Melbourne is verteerd"

Foto: rr

David Goffin is helemaal klaar voor Davis Cup-ontmoeting met Hongarije: "De ontgoocheling van Melbourne is verteerd"

Print
David Goffin (ATP 7) speelt vrijdag de tweede wedstrijd in de Davis Cup-ontmoeting met Hongarije tegen Attila Balazs (ATP 227). Een tegenstander die hij allerminst onderschat.

Goffin en Balazs kwamen elkaar één keer eerder tegen in hun carrière. Vorig jaar op het toernooi in het Kroatische Umag won de Luikenaar in drie sets. "Dat was geen makkelijke match", herinnerde Goffin zich. "Maar dat was op gravel, in helemaal andere omstandigheden. Toch onderschat ik hem niet. Attila heeft in de Davis Cup al diverse sterke prestaties geleverd. Davis Cup-wedstrijden zijn bovendien altijd moeilijk. We zullen moeten spelen zoals we dat de voorbije jaren altijd hebben gedaan."

Zondag wacht Goffin een tweede enkelpartij tegen Marton Fucsovics (ATP 63), die vrijdag opent tegen Ruben Bemelmans (ATP 120). Fucsovics behaalde op de Australian Open de vierde ronde, Goffin ging er al in de tweede ronde uit. "De ontgoocheling van Melbourne is verteerd", vervolgde Goffin. "Het is trouwens ook dankzij de vroege uitschakeling in Australië, dat ik besliste zeker mee te spelen in de eerste ronde van de Davis Cup. Ik concentreer me nu op mijn wedstrijd van vrijdag. Marton is een goede speler, die erg sterk was in Australië en boordevol vertrouwen zit."

De confrontatie gaat door in Luik, de thuisstad van Goffin. "Dat is altijd goed voor de motivatie", aldus onze Belgische nummer één. "Maar uiteindelijk heeft het geen rol gespeeld in mijn voorbereiding."

De laatste keer dat Goffin in Luik speelde, was tijdens de eerste ronde van de Davis Cup in 2016 tegen Kroatië. De Belgen verloren toen met 2-3 - Goffin zorgde voor beide Belgische punten - en moesten vervolgens een barrage tegen Brazilië (4-0 winst) spelen om behoud in de Wereldgroep te verzekeren.

Van Herck: "Je mag een tegenstander nooit onderschatten"

België neemt komend weekend in de eerste ronde van de Davis Cup tegen Hongarije de favorietenrol waar. Maar kapitein Johan Van Herck waarschuwde woensdag voor overdreven optimisme.

"Je mag nooit een tegenstander onderschatten", opende Van Herck. "Zeker niet in de Davis Cup. Elke wedstrijd kan een verrassing inhouden. Ik ben tevreden over onze week tot dusver. Iedereen speelt op zijn niveau. We zijn klaar om dat ook tijdens wedstrijden nog eens te tonen. Ik zie een serieuze en geconcentreerde groep."

De winnaar van de confrontatie tussen België en Hongarije neemt het tussen 6 en 8 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Servië en de Verenigde Staten. De verliezer speelt tussen 14 en 16 september een barrage-duel om het behoud te verzekeren.

Ruben Bemelmans mag nog eens in het enkelspel uitkomen

Ruben Bemelmans (ATP 120) opent vrijdag (om 13u30) de Davis Cup-ontmoeting tegen Hongarije met een duel tegen de Hongaarse nummer één Marton Fucsovics (ATP 63). De Limburger speelt in de Davis Cup meestal het dubbelspel, maar liet in het verleden ook al zien in het enkelspel zijn streng te kunnen trekken. Het bewijs daarvan was zijn knappe zege in twee sets tegen Mischa Zverev vorig jaar in de eerste ronde tegen Duitsland. Dat was tevens ook zijn laatste wedstrijd als enkelspeler voor het Belgische team.

Tegen Duitsland was het David Goffin die ontbrak, nu is Steve Darcis geblesseerd. “De blessure van Steve is heel spijtig”, stak Bemelmans van wal. “Maar ik ben ook blij eens te kunnen spelen in het enkelspel. Ik heb veel gedubbeld, maar het enkelspel blijft prioritair in mijn carrière. Dat weet het team ook.”

Bemelmans heeft er een sterke januarimaand opzitten. Hij plaatste zich voor de hoofdtabel van de Australian Open en stuntte zich in de eerste ronde voorbij de Fransman Lucas Pouille (ATP 18), alvorens licht geblesseerd onderuit te gaan tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). “Ik ben erg tevreden over mijn seizoensbegin”, legde Bemelmans uit. “Hopelijk ben ik gelanceerd nu. Het vertrouwen is er alvast.”

Ook tegenstander Marton Fucsovics kende een goed start van het seizoen. Fucsovics verloor in de achtste finales op de Australian Open van de latere winnaar Roger Federer. “Ik ken hem goed”, aldus Bemelmans. “Ik heb op het Challengercircuit twee jaar geleden al eens tegen hem gespeeld. Dat was een erg gesloten wedstrijd. Het is een goede speler, die gevarieerd speelt. Het is aan mij om hem mijn spel op te leggen.”

Meer sportnieuws