Sint-Romboutstoren vestigt nieuw record

Foto: Dirk Vertommen

Sint-Romboutstoren vestigt nieuw record

Print
Mechelen -

De Sint-Romboutstoren kijkt voor de derde keer op rij terug op een topjaar. In 2017 brak de toren een nieuw record: maar liefst 38.044 mensen beklommen de Mechelse reus. “Fenomenaal, ik ben uiterst trots op deze cijfers”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Björn Siffer.

Sinds 2015 wordt de toren - die al sinds 1999 prijkt op de lijst van UNESCO werelderfgoed - uitgebaat en gepromoot door Visit Mechelen. “Er zijn heel wat investeringen gebeurd op vlak van onthaal, bezoekersbeleving, campagnes en promotie-acties. Dat beleid werpt duidelijk zijn vruchten af. De bezoekerscijfers van 2017 liggen ruim 63% hoger dan in 2014, dat noem ik een spectaculaire stijging”, zegt Björn Siffer. “We realiseren ook een stijging van maar liefst 11,5% ten opzichte van recordjaar 2016. De zomermaanden juli en augustus van 2017 waren de uitschieters, met respectievelijk 3.998 en 4.687 bezoekers.”

De toren blijkt ook in trek bij buitenlandse bezoekers. “In 2017 mochten we in totaal 66 verschillende nationaliteiten ontvangen in onze toren, een absoluut record”, verduidelijkt Siffer. “De torenbezoekers komen vooral uit eigen land: België is goed voor 65,2%, gevolgd door Nederland (12%). Ook bezoekers uit Spanje (3,8%), Duitsland (2,5%) en Frankrijk (2,5%) vinden vlot de weg naar de toren. De top 10 wordt verder aangevuld met de VS, Groot-Brittannië, Rusland, Italië en Polen.”

Visit Mechelen maakt jaarlijks een actieplan op waarin ook de Sint-Romboutstoren een vaste plaats heeft. “We willen blijven inzetten op de trots van onze stad en hopen dit jaar de kaap van 40.000 bezoekers te halen”, aldus nog Siffer.

Meer info:visit.mechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio