Rechtbankzitting stopgezet na actie veiligheidspersoneel

(themabeeld) Foto: shutterstock

Rechtbankzitting stopgezet na actie veiligheidspersoneel

Print
Mechelen -

De ochtendzitting van de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag niet kunnen doorgaan. Een hoofdbeklaagde in de dossier van een schietpartij, waarvoor de hele zitting was gepland, kon door een actie van het veiligheidspersoneel niet worden overgebracht uit de gevangenis van Turnhout. De behandeling van het dossier werd met veertien dagen uitgesteld.

Het betreft een schietpartij in de Nekkerspoelstraat in Mechelen waarbij twee rivaliserende families elkaar te lijf gingen. Enkele dagen later kwam het tot een nieuwe confrontatie in de Sint-Katelijnestraat.

De hoofdbeklaagde zit al acht maanden in voorhechtenis in de gevangenis van Turnhout op verdenking van poging moord. Door een actie van de veiligheidsdiensten kon hij niet worden overgebracht naar de zitting. Zijn raadsman vroeg daarom uitstel. “Er is voor ons geen sprake van een poging moord en mijn cliënt heeft recht op een eerlijk proces, wat wil zeggen dat hij in persoon aanwezig is”, zei meester Bart Verbelen. “Dit is een geval van overmacht.”

Ook de advocaten van de tegenpartij vroegen om uitstel. “ De aanwezigheid van mijnheer E.K. Is ook voor ons nuttig zodat de rechtbank hem een paar kritische vragen kan stellen”, zei meester Frédéric Thiebaut.

De zaak werd uitgesteld naar 15 februari om 11 uur.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio