Norman Hansen spurt naar ritoverwinning en leiderstrui in Herald Sun Tour

Foto: Photo News

Norman Hansen spurt naar ritoverwinning en leiderstrui in Herald Sun Tour

Print

De Deen Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) heeft donderdag de eerste etappe in de Herald Sun Tour (2.1), in Australië, op zijn naam geschreven. Na 161,6 kilometer tussen Colac en Warrnambool was Norman Hansen in een spurt met negen sneller dan thuisrijders Steele Von Hoff (Bennelong) en Cameron Meyer (Mitchelton-Scott). De Deen neemt ook de leiderstrui over van de Brit Edward Clancy (JLT Condor), die woensdag de proloog won.

In een chaotische slotfase van de etappe ontstonden waaiers en leider Clancy miste de juiste boot. De 25-jarige Norman Hansen, woensdag al derde in de proloog op één seconde, profiteerde optimaal met ritwinst en wordt de nieuwe leider. Net als Clancy is de Deen vooral bekend van op de piste. Norman Hansen veroverde in 2012 op de Spelen in Londen drie gouden plakken (omnium, ploegenachtervolging, individuele achtervolging).

In het nieuwe klassement telt hij negen seconden voorsprong op Cameron Meyer en tien op Steele Von Hoff.

Vrijdag wacht de renners in Australië een etappe van 198,6 kilometer tussen Warrnambool en Ballarat. In het slot van de etappe gaat het fiks bergop.

Er nemen geen Belgen deel in de Herald Sun Tour dit jaar. Vorig jaar was de eindwinst Down Under voor de Australiër Damien Howson. In 2016 was Chris Froome nog de beste.

Meer sportnieuws