Zo maak je die strakke broek wat losser

Foto: Para Mi

Mode

Zo maak je die strakke broek wat losser

Print
Valt je online aankoop toch iets strakker uit dan gedacht? Of wil je heel graag terug in die zwarte skinny van vorig jaar passen? Met deze handige trucjes maak je die strakke broek wat losser!

Je broek uitrekken? Sprayen is de boodschap

Zit die stijlvolle skinny jeans allesbehalve comfortabel? Spray ze in met lauwwarm water (een simpele plantenspuit does the trick). Leg je broek vervolgens op de grond en ga op de zoom staan.

Haal je spierballen boven en trek de broek bij de ceintuurband naar alle mogelijke richtingen. Verwacht geen spectaculair verschil in maat, wél in ademruimte!

Neem een warm bad mét kleren aan

Toegegeven, een bad nemen met je kleren aan stond waarschijnlijk nog niet op je bucketlist. Toch kan het enorm handig zijn wanneer je een strakke broek iets losser wil maken!

Trek je broek aan, ga in bad met (lauw)warm water zitten en probeer kleine bewegingen te maken zoals je knieën optrekken of je benen strekken. Laat je broek drogen aan de lucht, zo voorkom je dat ze opnieuw krimpt in de droogkast.

    

Maak gebruik van alles wat je al in huis hebt!

Spijt van je aankoop, maar is retourneren geen optie? Behalve de kracht van water bestaat er gelukkig nog een simpel trucje om je strakke broek wat losser te maken. Gebruik een fles, kleerhanger of kussen om de vorm iets uit te rekken!

Laat je broek zeker enkele dagen in dezelfde positie zitten, zo krijg je sneller resultaat. Better safe than sorry? Breng een bezoekje aan de kleermaakster, die zijn pro in het zorgen voor een opzetstukje rond je taille.