© BFM

Man die ex-vriendin met 26 messteken om het leven brengt krijgt in beroep 20 jaar cel

Het Antwerpse hof van beroep heeft dertiger Nesib B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De man had zijn ex-vriendin Irisleidi Tamayo (26) in januari 2016 met 26 messteken om het leven gebracht in hun woning aan de Eethuisstraat in Merksem. Hij krijgt zo vier jaar minder cel dan in eerste aanleg.

Nesib en Irisleidi vormden ongeveer elf jaar lang een koppel. Ze hadden samen twee kinderen, maar ook de drie kinderen uit zijn vorige huwelijk woonden bij hen. Irisleidi had enkele weken voor de feiten een punt achter hun relatie gezet en was met haar kinderen naar een vluchthuis gegaan. Een beslissing die Nesib niet kon verkroppen.

Op 30 januari 2016 had Nesib gevraagd of Irisleidi de twee jongste kinderen kon komen ophalen. Ze reed daarop samen met haar moeder en diens partner naar Merksem. Hij ging mee naar binnen, maar werd door Nesib weggestuurd, omdat hij vijf minuutjes alleen wilde praten met Irisleidi.

Korte tijd later weerklonk gegil en kwam de oudste dochter van 14 in paniek naar buiten gelopen. “Papa is mama aan het vermoorden! “, riep ze. Het slachtoffer lag met 26 messteken in de garage. Nesib had zichzelf in de onderbuik gestoken, maar zonder veel erg.

Het Grondwettelijk Hof had op 21 december geoordeeld dat de hervorming van assisen ongrondwettelijk is. In die hervorming was ook opgenomen dat de correctionele rechtbank celstraffen tot 40 jaar kon uitspreken. Die bepaling werd vernietigd, waardoor de maximumstraf 20 jaar bedroeg. Het hof van beroep in Antwerpen sprak zich donderdag uit over de moord en veroordeelde B. tot 20 jaar celstraf.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio