Jeugdinstelling De Kempen houdt 24-urenstaking

Foto: Tommy Maes

Jeugdinstelling De Kempen houdt 24-urenstaking

Print
Mol - Het personeel van jeugdinstelling De Kempen in Mol houdt donderdag een 24-urenstaking. Zowel in campus De Hutten als in campus De Markt wordt het werk neergelegd nadat het overleg met het agentschap Jongerenwelzijn niets opleverde.

Het personeel is vooral misnoegd over de stijging van de werkdruk als gevolg van diverse veranderingen in de instelling. "Er worden vaak veranderingen ingevoerd, terwijl de omkadering en de middelen vaak ontbreken", zeggen vakbondsafgevaardigden Theo Celen (ACOD) en Tijl Reusen (ACV Openbare Diensten). "De recente omvorming van de Markt tot een gemengde campus is de spreekwoordelijke druppel. De mensen zitten op hun tandvlees en daarom is de stakingsbereidheid groot." 

Vorige week hield het personeel al een prikactie als signaal naar bevoegd minister Jo Vandeurzen. Tot dusver kwam er nog geen reactie van de minister. Dinsdag was er wel al kort overleg met het agentschap Jongerenwelzijn, maar daar kwam niets uit de bus. "We begrijpen de ongerustheid bij het personeel en willen zeker in dialoog gaan met de vakbonden. De komende dagen bestuderen we de concrete vragen", vertelt Peter Jan Bogaert, woordvoerder van het agentschap Jongerenwelzijn. Volgende week dinsdag is er opnieuw overleg gepland.

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio