© Mercedes

Nurburgring start gesprekken over terugkeer op F1-kalender

Een terugkeer van de Nurburgring op de F1-kalender komt opnieuw een stap dichterbij. Het circuit is immers gesprekken over een mogelijke terugkeer op de F1-kalender aangevat met Liberty Media.

F1journaal.be

Het is ondertussen al bijna vijf jaar geleden dat er nog een F1-race plaatsvond op de Nurburgring, 2013 om precies te zijn. De Duitse Grand Prix werd de jaren voordien afwisselend op de Nurburgring en de Hockenheimring georganiseerd maar financiële perikelen zorgden ervoor dat er het voorbije jaar en in 2015 geen GP van Duitsland op de F1-kalender stond.

In 2018 is het opnieuw de beurt aan de Hockenheimring maar de kans is klein dat ze in Hockenheim staan te springen om de Duitse GP ook in 2019 te organiseren. Er is echter goed nieuws voor de Duitse F1-fans. De Nurburgring voert immers gesprekken met Liberty Media over een mogelijke terugkeer van het circuit op de F1-kalender.

"We willen de Formule 1 laten terugkeren naar de Ring," aldus Mirco Markfort, baas van de Nurburgring, tegenover de 'Kolner Express'. "Indien mogelijk al in 2019."

"Het is alleen mogelijk indien er rekening wordt gehouden met enkele belangrijke economische maatstaven."

Liberty Media en F1-CEO Chase Carey lieten in het verleden al verstaan dat ze Duitsland een erg belangrijke markt voor de Formule 1 vinden. Met Mercedes is er uiteraard een erg belangrijke Duitse autoconstructeur verbonden aan de F1, al kon ook dat er niet voor zorgen dat de GP van Duitsland in 2015 en 2017 niet op de F1-kalender stond.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws