Operatie aan de knie en wellicht geen WK voor Steven Defour: “Hard om dit te aanvaarden”

Foto: Photo News

Operatie aan de knie en wellicht geen WK voor Steven Defour: “Hard om dit te aanvaarden”

Print

Drama voor Steven Defour. In zijn beste seizoen in jaren – hij speelde élke Premier League-match met Burnley – raakte hij nu zwaar geblesseerd. Defour speelde al even met pijn in zijn knie en in de laatste match kwam er een bal hard op die knie terecht, waardoor de situatie verergerde. Na een paar controles werd duidelijk dat, doordat er een botje aan het kraakbeen los zit, een operatie noodzakelijk is. Die vindt maandag plaats in Antwerpen, bij dokter Koen Lagae.

Steven Defour moet een knieoperatie ondergaan en zal minstens twee maanden buiten strijd zijn, dat meldde zijn club Burnley woensdagavond. De 29-jarige middenvelder moet het kraakbeen in de knie laten herstellen. Mogelijk heeft de blessure van Defour ook gevolgen voor het WK voetbal, dat op 14 juni begint. Burnley spreekt dan wel over "minimaal twee maanden" revalidatie maar dat lijkt wel erg optimistisch. En zelfs als Defour toch tijdig fit geraakt, zal hij het in Rusland wellicht zonder veel wedstrijden in de benen moeten doen. .

Kortom: Defour heeft een mirakel nodig, want zelfs al raakt hij nog net fit dan nog heeft bondscoach Martinez de keuze uit middenvelders die wél ritme hebben.

“Hard om dit te aanvaarden", reageerde de middenvelder op Instagram. "Echt teleurgesteld dat ik het seizoen niet kan afsluiten zoals ik wilde. Ik beloof om sterker terug te komen volgend seizoen.”

 

 

Meer sportnieuws