Drijvend hotel dompelt je onder in Zweedse natuur

Foto: Arctic Bath/Johan Kauppi

Vakantie

Drijvend hotel dompelt je onder in Zweedse natuur

Print
Een hotel dat in de zomer in het water drijft en in de winter ingesloten is in het ijs? Dat is Arctic Bath, een nieuw logement dat over enkele maanden de deuren zal openen in het noorden van Zweden. Het laat je op een afgezonderde locatie genieten van de natuur en de wellness die er voor handen is. Bovendien is het een uitstekend uitvalsbasis voor wie het noorderlicht van dichtbij wil meemaken.

Arctic Bath wordt een hotel dat dobbert op de rivier Lule en dat in Harads in het noorden van Zweden. Het wordt een aparte constructie van architect Bertil Harström en Johan Kauppi die vooral naar binnen is gekeerd en er langs buiten een beetje uitziet als een vogelnest op het water. En dat is geen toeval, want Harström had voor de creatie ervan een jeugherinnering in gedachten, waarbij vroeger langs de rivier hout werd vervoerd en er allemaal takjes achterbleven aan de oevers.

Het hotel biedt onderdak aan zes kamers met elk een sauna, een dompelbad, een spa, een restaurant en een bar. Wie 's avonds in het zwembad in het midden ronddrijft, zal de prachtige hemel kunnen aanschouwen. Gasten kunnen het gebouw bereiken via een houten steiger die het met de oever verbindt. Arctic Bath is een initiatief van Treehotel, dat even verderop al eigenzinnige boomhutten uitbaat.

NIET TE MISSEN