Deze nieuwe lichting vrouwelijke ondernemers neemt intrek in Stadsfeestzaal

Foto: JVDP

Deze nieuwe lichting vrouwelijke ondernemers neemt intrek in Stadsfeestzaal

Print
Antwerpen -

Op zaterdag 3 februari neemt een tweede lichting ondernemers haar intrek in het tijdelijke shoppingproject ‘de Nieuwe Natie’ in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir. Tot en met (winkel)zondag 1 april zijn ze te vinden in het pand op de tweede verdieping. Opmerkelijk is dat deze lichting van ‘de Nieuwe Natie’ enkel vrouwelijke ondernemers telt.

‘De Nieuwe Natie’ is een tijdelijk shoppingproject van de stad Antwerpen in samenwerking met Shopping Stadsfeestzaal. Creatieve ondernemers die een eigen zaak willen beginnen, krijgen de kans hun winkelconcept of producten uit te testen. Ze krijgen hierbij professionele begeleiding en coaching. Tijdens het project wisselen de ondernemers elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod blijven ontdekken. De derde editie van ‘de Nieuwe Natie’ ging van start in Shopping Stadsfeestzaal op zaterdag 28 oktober 2017 en sluit de deuren op zondag 1 april 2018.

“Het ondernemerscollectief van ‘de Nieuwe Natie’ heeft vanaf dit weekend een exclusief vrouwelijke touch”, zegt Koen Kennis, schepen voor Middenstand en Toerisme. “Deze editie is opnieuw een bonte verzameling aan startende creatieve ondernemers geworden, die elk een meerwaarde betekenen voor het Antwerpse winkellandschap. Mooi om zien ook dat er zo’n leuke sfeer heerst tussen de ondernemers onderling, die elkaar helpen en adviseren op verschillende vlakken. Meer dan een loutere winkelruimte, is het ook een co-working space. Als stad die gezond ondernemerschap promoot, reiken we ze de tools aan om na dit avontuur een volwaardige zaak in onze stad te starten.”

Dit zijn de acht ondernemers die in de periode februari-maart in ‘de Nieuwe Natie’ te vinden zijn:

  • AR.M (handgemaakte juwelen)
  • Bali Beach Frops (glutenvrije en caloriearme fruitijsjes of ‘frops’, exotische drankjes, alsook een ontbijt- en lunchcafé met co-working space)
  • Candy Factory (typisch Amerikaans snoepgoed)
  • HYGGE (Scandinavische kleding, meubels en spullen voor baby’s en kinderen)
  • Ketura (hedendaagse kleding met Afrikaanse prints)
  • Maison Muses (high fashion van lokale designers)
  • Ms. Bay (handtassen en accessoires in zalmleder)
  • Ophelia Lingerie (handgemaakte lingerie)
DOEN!