Botanist zet foodbloggers die 'giftige' bloemen gebruiken op hun plaats

Foto: Twitter

Food

Botanist zet foodbloggers die 'giftige' bloemen gebruiken op hun plaats

Print
Bloemetjes op je ontbijt sprenkelen om het er beter te doen uitzien op Instagram, het is iets waar heel wat foodbloggers zich aan bezondigen. Toch kijk je volgens tv-presentator en botanist James Wong maar beter uit welke bloemetjes je gebruikt, want ze mogen er dan misschien wel leuk uitzien, soms zijn ze niet eens eetbaar. Hij is het zo beu om dergelijke foto's met giftige bloemen te zien opduiken dat hij in actie schoot.

Enkele kleurrijke bloemetjes bovenop die smoothie bowl en je hebt een perfect plaatje voor op Instagram. Wie enkele foodbloggers volgt, heeft ze ongetwijfeld al in zijn feed zien opduiken. Volgens schrijver en botanist James Wong is hun 'clean eating' echter helemaal niet altijd 'clean' en gebruiken ze soms zelfs bloemetjes die helemaal nie bestemd zijn voor menselijke consumptie. Om al die foodbloggers daarop te wijzen, deelde hij op Twitter een niet mis te verstane boodschap.

"Een nieuwe dag, een nieuwe 'clean eating' Instagrammer die foto's deelt van giftige bloemen op eten. Het mag dan wel geen zuivel of gluten *geeuw* bevatten, maar wel het toxische lycorine. Symptomen: jeuk, zwellingen, misselijkheid, braken en krampen", schrijft hij bij een foto van een van de mooie, maar giftige maaltijden. 

Duidelijke regel

Om het voor iedereen voor eens en voor altijd duidelijk te maken, deelde hij daarna nog een andere tweet. "Hou altijd deze regel in het achterhoofd: als je er niet honderd procent zeker van bent dat het eetbaar is, eet het dan niet. Als het om een bestanddeel gaat dat we al eeuwen eten, waar je geen medisch gediagnosticeerde intolerantie of allergie voor hebt, dan is het waarschijnlijk veilig", besluit hij met een knipoog.

NIET TE MISSEN