Verkiezingen 2018 - Wommelgem

Bobsleester Lien De Decker mee op lijst in Wommelgem

Als bobsleester duwt Lien De Decker de kar. Bij Open Vld doet Walter Van Der Plaetsen dat. Foto: WAlter saenen

Bobsleester Lien De Decker mee op lijst in Wommelgem

Wommelgem -

Oud-burgemeester Walter Van der Plaatsen (77) stelt zich opnieuw verkiesbaar in oktober, als lijstduwer. Op de lijst van Open Vld prijkt ook Lien De Decker, voormalig bobsleester.

De van Sint-Marten-Latem afkomstige Walter Van der Plaetsen was achttien jaar lang burgemeester van Wommelgem. Sinds 2013 zit hij in de oppositie, iets waar de ondernemer het in het begin heel moeilijk mee had. Toen hij onlangs tot ereburgemeester werd uitgeroepen, bleek de zin om zich opnieuw te smijten in de politiek erg groot te zijn.

“We zijn blij met zijn beslissing”, zegt Ludo Neyens, vandaag fractieleider bij Open Vld. “Walter is erg geliefd en kan ons stemmen opleveren. Zijn ervaring en waarde zijn immens. Opnieuw burgemeester of schepen worden, zal wellicht niet aan de orde zijn.”

Het is waarschijnlijk dat Ludo Neyens, manager bij multinational Borealis, de lijst zal trekken, maar dat wordt pas half maart bekendgemaakt.

Intussen is wel duidelijk dat ook Lien De Decker (24) voor Open Vld zal opkomen. De jonge sportvrouw was vijf jaar lid van het nationale team Belgian Bullets, eerst als remster en later als pilote. In mei vorig jaar besliste ze de bobslee te laten voor wat ze was en haar studies criminologie af te maken.

Verkiezingsnieuws