© Photo News

Ronde van Vlaanderen deelt zeven wildcards uit: Wout van Aert mag zijn borst natmaken

Wout van Aert zal zich kunnen uitleven in het wielervoorjaar. Zijn team Veranda’s Willems-Crelan kreeg na een wildcard voor Parijs-Roubaix er ook eentje voor de Ronde van Vlaanderen. Nog drie andere procontinentale Belgische teams komen aan de start op 1 april.

vtvn

Alle WorldTour-ploegen tekenen present voor de 102e Ronde van Vlaanderen tussen Antwerpen en Oudenaarde en zakken ongetwijfeld af met hun sterkste ploeg. Zo mochten we ons eerder deze week al verheugen met de komst van Michal Kwiatkowski (Sky) en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

De overige 7 plaatsjes waren echter duur. Heel wat ploegen stelden zich kandidaat voor deelname aan “Vlaanderens Mooiste”, wat de keuze nog bemoeilijkte. De gelukkige ploegen komen uiteindelijk uit drie landen: België, Frankrijk en Nederland.

De Belgische teams die startrecht hebben verworven zijn Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty Groupe-Gobert, Veranda’s Willems-Crelan en WB Aqua Protect Veranclassic. Ook de Franse teams Cofidis en Vital Concept zijn erbij. De Oranjehemden van Team Roompot maken de lijst van deelnemende ploegen compleet.

Onder meer Wilier Triestina, met Filippo Pozzato in de rangen, en Direct Energie, met Sylvain Chavanel, vallen uit de boot. Beide renners eindigden in respectievelijk 2011 en 2012 nog op de tweede plaats. Vorig jaar reden ze beiden nog naar een toptiennotering, als achtste en negende.

Deze ploegen kregen een wildcard voor de Ronde van Vlaanderen 2018:

Sport Vlaanderen-Baloise

Veranda’s Willems-Crelan

Wanty-Groupe Gobert

WB Aqua Protect Veranclassic

Cofidis

Roompot - Nederlandse loterij

Vital Concept

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio