Je kunt nu overnachten in een van de vaartuigen van 'Blue Planet II'

Foto: Airbnb

Vakantie

Je kunt nu overnachten in een van de vaartuigen van 'Blue Planet II'

Print
Om die prachtige beelden uit de oceanen te kunnen maken, worden in de documentairereeks 'Blue Planet II' heel wat vaartuigen gebruikt en het is in een van die tuigen dat je nu een overnachting kunt winnen via Airbnb. Zo kan je met je eigen ogen zien wat er zich op de bodem van de zee afspeelt.

De Britse omroep BBC en Airbnb slaan de handen in elkaar om een wel heel bijzondere wedstrijd op poten te zetten. Wat staat er op het spel? Twee nachten in de Alucia, een van de vaartuigen die werd gebruikt om beelden te maken voor de documentairereeks 'Blue Planet II', die bij ons op Canvas werd uitgezonden. Aan boord van de Alucia bevindt zich bovendien een kleine onderzeeër waarmee je naar de bodem van de Atlantische Oceaan zult duiken.

Je wordt eenmaal aangekomen in Cape Eleuthera bij de Bahamas opgewacht door Orla Doherty, een van de producers van de show. Zij zal je wegwijs maken in het diepzeeleven. "Ik heb zo'n 500 uur doorgebracht in de onderzeeër en heb wekenlang op zee rongedobberd in de Alucia waardoor het nu als mijn tweede thuis aanvoelt", zegt Doherty. "Ik vind het fantastische dat ik deze once in a lifetime-ervaring mag delen en hen de wonderen van de oceaan mag tonen."

Om kans te maken, moet je deelnemen aan een wedstrijd. Helaas kunnen Belgen enkel deelnemen als ze in een van de volgende landen wonen: Duitsland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada (behalve Quebec), China, Singapore, de Filippijnen, Taiwan, Hongkong, Indonesië of Maleisië. Deelnemen kan nog tot 10 februari. 

NIET TE MISSEN