Zo maak je zelf de opvallende vlecht van Lady Gaga

Foto: Belga

Beauty

Zo maak je zelf de opvallende vlecht van Lady Gaga

Print
Zondagavond, tijdens de uitreiking van de Grammy’s in New York, waren alle ogen op Lady Gaga gericht. Niet alleen haar zwarte jurk met kanten accenten en haar witte creatie op het podium trokken de aandacht, maar ook haar kapsel waarin een korset was verwerkt.

Lady Gaga droeg lange, platinablonde haren in een complex netwerk van vlechten. Lokken aan beide kanten van haar hoofd waren ingevlochten. Tussen de twee strakke vlechten was een zwart koordje gespannen dat de indruk van een haarkorset werkte. Naar de onderkant toe, kwam het kaar samen in één fijne visgraatvlecht.

Het kapsel is niet nieuw. In september 2016 werden zogenaamde ‘corset braids’ een trend nadat ze opdoken tijdens de modeweek in het Canadese Vancouver. Veel hipsters trokken er afgelopen zomer zelfs mee naar de festivalweide. Volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology kan je het kapsel makkelijk nabootsen… als je een handige vriendin hebt die bereid is om te helpen.

Zo maak je zelf de opvallende vlecht van Lady Gaga
Foto: REUTERS

“Het belangrijkste is dat je twee vaste punten (lees: strakke, ingevlochten vlechten) hebt om het ‘korset’ aan vast te maken. Bij een losse vlecht, bijvoorbeeld, hoef je er niet aan te beginnen want dan zal het korset verschuiven”, zegt Jochen. “Neem vervolgens een stuk lint of touw en een naald. ‘Naai’ het gekruist tussen de strengen haar van de vlechten om een korset-look te verkrijgen. Maak onderaan vast met een strik of zet vast met schuivertjes.”

Nog een vereiste? Dit kapsel kan alleen als je lang haar hebt. Heb je kort haar en wil je een korsetvlecht? Dan kan je een haarstukje laten opnaaien. “Lady Gaga heeft momenteel zelf kort haar en pakte het wellicht zo aan”, voegt Jochen er nog aan toe. Bekijk hieronder een filmpje waarin een variant van de zangeres haar korsetvlecht stap voor stap wordt uitgelegd.