Verkiezingen 2018 - Hoboken

Groen en sp.a komen apart op in Hoboken

Tom De Boeck (sp.a) Foto: Kioni Papadopoulos

Groen en sp.a komen apart op in Hoboken

Print
Hoboken -

In Hoboken komt er geen kartel tussen sp.a en Groen. Dit in tegenstelling tot de districtsraadverkiezingen in 2012. Hobokens districtsschepen Tom De Boeck (sp.a) wordt voorgedragen als lijsttrekker van sp.a Hoboken. Dat werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de Hobokens afdeling.

“De voorbije vijf jaar heeft Tom duidelijk de bakens verzet in Hoboken”, zegt Dirk Wiesé, voorzitter sp.a-Hoboken. “Het investeringsritme in onderhoud van straten en pleinen steeg van 2,6 miljoen euro in de vorige legislatuur naar 4,4 miljoen euro deze legislatuur. En dit is ook merkbaar in het straatbeeld. Ook het aantal projecten die al heel lang stof lagen te vergaren zijn eindelijk opgelost, denk maar aan de Meerlenhoflaan. Tot slot is er gestart met het masterplan en zal nog dit jaar het centrum heraangelegd worden, een echte krachttoer.”

“Fond aangelegd”

De Boeck reageert enthousiast. “De voorbije 5 jaar was een geweldige ervaring, er is nu een goede ‘fond’ gelegd in Hoboken, maar we willen nu echt een stap verder springen en Hoboken ook buiten zijn grenzen op de kaart zetten”, zegt de kandidaat-lijsttrekker. “Een drastische investering in het sport en jeugdbeleid is noodzakelijk, net zoals we gedaan hebben voor openbaar domein. Ook verkeersveiligheid moet een belangrijk thema worden, er is dringend nood aan meer controles door de verkeerspolitie. Enkel infrastructurele ingrepen zijn niet voldoende, de cijfers bewijzen dit”.

De Hobokens sp.a-voorzitter Wiesé betreurt het afspringen van het kartel. “Groen heeft ons gemeld dat ze apart opkomen in Hoboken, we vinden het jammer dat de progressieve krachten in Hoboken niet gebundeld worden zoals in 2012”, zegt Wiesé. “We wensen hen vanzelfsprekend veel succes met de campagne.”

Ook in Merksem, Deurne, Antwerpen en Ekeren gaan sp.a en Groen apart naar de kiezer.

Verkiezingsnieuws