De tacro, het beste van de Mexicaanse en Franse keuken in één hap

Foto: Instagram

Food

De tacro, het beste van de Mexicaanse en Franse keuken in één hap

Print
Maak kennis met de tacro, de nieuwste foodtrend uit San Francisco. Het hapje combineert met een tacovulling in een croissant het beste van wat de Franse en Mexicaanse keuken te bieden hebben. Opvallend genoeg is het een Belgische uitvinding.

De wereld lijkt dol op crossovers met croissant, zo hebben we ondertussen al kennis mogen maken met de cronut die een croissant combineert met een donut, de conut, maar evengoed met de hartige crossushi. In die laatste categorie past ook de tacro, die stilaan Instagram aan het veroveren is.

De tacro is een uitvinding van de bakkerij Vive La Tarte uit San Francisco. Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch begonnen hun zaak in 2011 in San Francisco, toen ze taarten verkochten vanuit een VW-busje. Nu hebben ze hun winkel en restaurant in de Ferry Building, een toeristische hotspot in de Californische kuststad. Hun nieuwste creatie was naar eigen zeggen een kwestie van maanden proberen en mislukken, en dan toch lukken.

Het gaat om een taco die wordt geserveerd in een croissant in plaats van een Mexicaanse maïstortilla. Die wordt vervolgens opgevuld met kip, pulled pork of jackfruit voor de vegetariërs, avocado, ui, salsa, kiemen en radijsjes. Binnenkort lanceren ze er trouwens nog een ontbijtvariant. Het ziet er in elk geval uit om duimen en vingers bij af te likken, maar wie er zich aan waagt, houdt beter enkele servetjes achter de hand. 

 

 

Een bericht gedeeld door SF__EATS (@sf__eats) op

 

 

Een bericht gedeeld door Grace C. (@gcheung28) op

 

NIET TE MISSEN