Heist graait bij Oosterzonen met kleinste verschil volle buit weg

Wedstrijd september. Foto: smb

Heist graait bij Oosterzonen met kleinste verschil volle buit weg

Print

Groots voetbalde Heist bij Oosterzonen zeker niet. Maar het doelpunt van Luca Napoléone een kwartier voor tijd volstond voor de drie punten. Heist blijft bovenaan meedraaien en meet zich met de beste ploegen.

Oosterzonen 0 - KSK Heist 1

Een eerste helft om snel te vergeten. Nauwelijks kansen, ook niet van de thuisploeg. Na de rust ontwikkelde Oosterzonen meer druk en was het bij de bezoekers vooral doelman Niels Stroobants die een sterke match speelde en zich moest tonen. Het zegt iets over het wedstrijdbeeld in de tweede helft waarin de thuisploeg minstens één doelpunt verdiende.

Maar kansen voor Christiaens, Molenberghs en Sam Van Aerschot (paal) kenden geen succes. De aanvaller van Oosterzonen, Sam Van Aerschot, is trouwens de broer van de Heistse tweede doelman Fré Van Aerschot. De beslissing viel een kwartier voor het einde. Na balverlies konden de bezoekers profiteren, een snelle omschakeling en Luca Napoléone knalde de bal laag over de grond voorbij doelman Jaa.

Bij Oosterzonen claimden ze een strafschop voor een vermeende fout van doelman Stroobants op Molenberghs, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. En zo graaide Heist de drie punten weg, in wat je een licht gevleide overwinning kan noemen. Bij de Heistenaren geen Matterne in de ploeg, en ook geen Mathieu Troonbeeckx die nog te veel hinder ondervond van een verstuikte enkel.

Geen kaarten voor de bezoekers in een overigens faire streekderby. Daan Matterne, rode kaart in Aalst, kreeg een voorstel minnelijke schikking van één speeldag vanaf 15 februari. Club en speler gaan niet in beroep. Matterne mist de match tegen Oudenaarde.

MEER VOETBALNIEUWS