Zes niet-alledaagse stadsevenementen om het weekend op te vrolijken

Zes niet-alledaagse stadsevenementen om het weekend op te vrolijken

Print

Niet alledaagse evenementen, de stad krijgt er dit weekend flink haar deel van. Levensvragen, comedy, snelle wagens, ballet, horror, gitaar, noem het en Antwerpen heeft het in de aanbieding. Zes suggesties voor snelle beslissers!

Faust, Ballet Vlaanderen

De Franse choreograaf Jean-Christophe Maillot creëerde in 2007 zijn eigen versie van het beroemde Faust-verhaal. Hij focust daarbij op de driehoeksverhouding tussen de duivel Mephistopheles, Marguerite - als ideaalbeeld van innerlijke en uiterlijke schoonheid ¬- en Faust. Met een fascinerende choreografie over het gevecht tussen goed en kwaad.

Praktisch: op 26/01 (20u), 27/01 (20u) en 28/01 (15u) in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets vanaf 20 euro. www.operaballet.be

Marlijn

Nederlandstalige muziek met pit en een goed verhaal: Marlijn, de band rond zangeres en actrice Marlijn Spee. De groep breekt een lans voor Nederlandstalige popmuziek waar inhoud en muziek elkaar versterken. Ze speelden eerder al op Crossing Border en werden dit jaar geselecteerd voor de Nekka Wedstrijd.

Praktisch: op 27/01 (20.30u) in de in de Arenbergschouwburg. Tickets kosten 5 euro. www.arenbergschouwburg.be

Rocky Horror Show

Dit is, na een eerste geslaagde musical, de Rocky Horror Show 2.0. “Bigger and better”, belooft het team achter de opmerkelijke productie. De show vertelt het verhaal van Janet Weiss en Brad Major, die na autopech terechtkomen bij de manipulatieve travestiet-wetenschapper Dr. Frank-N-Furter en een ziekelijke bende Transylvanians.

Praktisch: op 27/01 (20.30u) in de Antwerpse Lotto Arena. Tickets vanaf 25 euro. www.lottoarena.be

Kilalo Bedankt!

Kilalo Bedankt! Asante! is een avond voor alle leeftijden waar jongeren met Afrikaanse roots de generaties vóór hen willen bedanken. Aan de hand van een award ceremonie worden meteen ook de talenten van de huidige generatie in de spotlight gezet. Poëzie, dans, muziek, tranen en humor zijn de ingrediënten. Met optredens van Umoja, VooddoGang, Ricky Rondo, Anissa Boujdaini, Junior Akwety en Christina Sapalo.

Praktisch: op 27/01 (19.30u) in de Arenbergschouwburg. Tickets kosten 5 euro. www.arenbergschouwburg.be

Fast & Furious Live

De twee uur durende show is de eerste live-arenaproductie rond de filmfranchise Fast & Furious. Het is een combinatie van precisiewerk en nieuwe stunts die de fysicawetten uitdagen. “Het publiek zal de hitte van de vlammende uitlaatpijpen voelen en de acrobatische autostunts scène na scène kunnen bewonderen, uitvergroot door de meest geavanceerde digitale projectietechnologie”, zegt een productiemedewerker.

Praktisch: op 27/01 (15 en 20u) en 28/01 (15u) in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets vanaf 45 euro. www.sportpaleis.be

Aram Van ballaert

Of je kent Aram Van Ballaert, of je kent hem hoegenaamd niet. “In beide gevallen heb je een goede reden om naar mijn nieuwe voorstelling te komen”, aldus Van Ballaert. Daarin keert hij terug naar het solorepertoire voor klassieke en minder klassieke gitaar. Na samen met zijn kompanen van Novastar en Clement Peerens vertoefd te hebben op de Planeet Decibel nodigt Aram je uit in zijn intieme gitaaruniversum. Eén stoel, één spot en heel wat gitaren.

Praktisch: op 28/01 (20.30u) in de Arenbergschouwburg. Tickets kosten 12 euro. www.arenbergschouwburg.be

DOEN!