Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sven De Ridder neemt afscheid van het Echt Antwaarps Teater: “Het was niet alleen mijn werk, maar ook mijn tweede woonst”

Sven in (van onder naar boven) ‘Ik kick op m’n schoonzuster’, ‘Kontente Venten’ en ‘Mijne maat staat op straat’. Foto: Jeroen Hanselaer, RR

Sven De Ridder neemt afscheid van het Echt Antwaarps Teater: “Het was niet alleen mijn werk, maar ook mijn tweede woonst”

Onze zoon vertrekt hier schoon. Het zou de titel kunnen zijn van het volgende blijspel van het Echt Antwaarps Teater. Maar het is geen komedie, Sven De Ridder verlaat het ouderlijk theater. Uw krant blikt met hem terug op zijn beslissing, en heeft slechts één vraag: Zedde nei serjeus ofwà?

“Dit vogeltje verlaat het nest en slaat zijn vleugels uit.” Met die gevleugelde woorden nam Sven De Ridder (43) afgelopen zaterdag afscheid van het Echt Antwaarps Teater (EAT). De acteur kondigde zijn vertrek aan op het podium, voor een bomvolle zaal, tijdens de première van de komedie Die Van Mij Snurkt. “Ons publiek had het recht om mijn vertrek als eerste te vernemen, voor de pers. Intern wist iedereen van mijn plannen. Ik ging niet over één nacht ijs. Anderhalf jaar geleden begon ik met het ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees