Groenere Bredabaan zit in de pijplijn in Brasschaat

In de Bredabaan is er op dit moment geen afscheiding tussen trottoir en fietspad, maar daar kan verandering in komen. Foto: Jan Brys

Groenere Bredabaan zit in de pijplijn in Brasschaat

Print
Brasschaat -

Het gemeentebestuur wil het stuk van de Bredabaan tussen de Van Hemelrijcklei en het Dr. Roosensplein vergroenen. Het trekt daarvoor vier jaar na elkaar 30.000 euro uit.

Door het stuk in het centrum te vergroenen wil Brasschaat het winkelbeleven verbeteren.

“We doen dat via een openbare aanbesteding. We willen een ­visieplan dat het winkelen in ons centrum aantrekkelijker maakt. De aanpassingen moeten rekening houden met de voetgangers, fietsers, winkeliers en terrassen. Op die manier moeten conflict­situaties worden vermeden”, vertelt schepen van Groen en Openbare Werken Dirk de Kort (CD&V).

Gevaarlijke situaties

De schepen doelt daarmee op het feit dat er nu geen afscheiding is tussen het trottoir en het fietspad. Dat leidt soms tot gevaarlijke situaties waarbij fietsers en voetgangers al eens met elkaar in conflict komen. Afhankelijk van de winnende offerte kan daar nu verandering in komen.

“We houden ook rekening met de duurzaamheid en de mate waarin aandacht wordt besteed aan sociale tewerkstelling en samenwerking met onder meer lokale scholen, verenigingen, en de jeugdraad”, zegt de schepen nog.

Aan het hele project hangt een prijskaartje van 120.000 euro, verspreid over vier jaar.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio