Kleine koala kan overleven dankzij zijn adoptiemoeder

Deze baby heeft weer meer kans om een groot, sterk dier te worden nadat hij werd ‘geadopteerd’ door een koala die onlangs zelf beviel van een flinke dochter. De toekomst van het kleintje was even somber nadat zijn eigen moeder geen melk produceerde, waardoor hij honger moest lijden. Hij werd nu echter “met open armen verwelkomd” door zijn adoptiemoeder, maar dat is erg zeldzaam: “In het wild zou zoiets nooit gebeuren.”

pjv

Baby Joey heeft sinds kort een nieuwe familie toen hij in de armen werd gesloten door Maddy, zijn nieuwe mama in het Australian Reptile Park, in Nieuw-Zuid-Wales. Het koalaatje heeft nu ook zelfs een ‘tweelingzusje’ waarmee hij dagelijks kan stoeien, als hij althans geen dutje doet op de rug van zijn adoptiemoeder.

“Dit gedrag is uniek voor koala’s in gevangenschap”, aldus Tim Faulkner, de manager van het Australische dierenpark. “In het wild zou een koala nooit een tweeling opvoeden en zou een moeder nooit een telg van een ander wijfje onder haar hoede nemen.”

Het is echter goed nieuws dat Maddy haar kersverse zoon hartelijk verwelkomde en de baby als haar eigen kind accepteert: het aantal koala’s in Australië is de laatste jaren namelijk fel gedaald. Volgens Faulkner kunnen de schattige dieren tot 2050 zelfs uitgestorven zijn als er geen maatregelen worden genomen.

Al zal dat Joey voorlopig een worst wezen terwijl hij zich helemaal uitleeft met zijn nieuw gezinnetje.

Nu in het nieuws