Elton John (70) houdt met afscheidstournee halt in Sportpaleis: “Mijn prioriteiten in het leven zijn veranderd”

Foto: AFP

Elton John (70) houdt met afscheidstournee halt in Sportpaleis: “Mijn prioriteiten in het leven zijn veranderd”

Print

Het Britse icoon Elton John gaat op pensioen. Dat heeft de 70-jarige zanger aangekondigd in een persconferentie in New York. Hij stopt na decennia van succes, maar niet voordat hij zijn carrière afsluit met één laatste voltreffer: in september start hij zijn laatste wereldtour. En met die tour doet hij op 23 mei 2019 ook het Antwerpse Sportpaleis aan.

300 miljoen platen. Zoveel verkocht Elton John in zijn carrière. Tientallen jaren lang liepen de zalen helemaal vol, omdat fans live ‘Your Song’, ‘Rocket Man’ of ‘Tiny Dancer’ wilde horen. De Britse man is één van de bestverkochte artiesten aller tijden. Nu heeft de zanger echter besloten dat het genoeg is geweest.

Andere focus

In 2016 kondigde hij al aan dat hij geen nieuwe muziek meer zou maken, nu kondigt hij ook het einde aan van zijn tournees. De Britse popster wil de microfoon doorgeven aan de jongere generatie.

Met een laatste wereldtournee wil hij afscheid nemen van zijn fans. Hij wil alle landen waar hij populair is nog een laatste keer bezoeken. Dat zal ongeveer drie jaar duren, zo deelt hij mee. “Nadien betekent het niet dat ik niet meer creatief zal zijn. Maar de wereld rondreizen, daar stop ik mee.” Zijn carrière komt dan op een lager pitje te staan.

“Mijn prioriteiten in het leven zijn veranderd”, zei de 70-jarig John in New York. De zanger wil nu veel meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Samen met zijn man David Furnish heeft hij immers twee zonen: Elijah (7) en Zachary (5). “We hebben kinderen nu en daar wil ik niets meer van missen.”

In goede gezondheid

De zanger benadrukte tijdens de persconferentie dat hij niet stopt vanwege zijn gezondheid. Vorig jaar moest hij immers negen concerten afzeggen in Las Vegas en Californië, omdat hij een zeer zware bacteriële infectie had, die hem bijna het leven kostte. Nu is hij naar eigen zeggen volledig hersteld en klaar om nog tijdens één wereldtournee het beste van zichzelf te geven. Dat zal de zanger onder meer doen in het Antwerpse Sportpaleis, waar hij naar afzakt op 23 mei 2019. Tickets voor het optreden zijn vanaf 9 februari te koop.

MEEST RECENT