FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken

Foto: Raymond Lemmens, AFP, RR, PDR

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken

Print

FindOut, het nieuwe evenementenplatform in Antwerpen, legt voor de komende weken een lijstje met festivals aan. Of je nu houdt van food, klassieke muziek, film of speciaalbiertjes, deze vijf festivals zullen je hopelijk overtuigen om je een dagje onder te dompelen in nieuwe sferen en culturen!

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken
Raketkanon. Foto: Raymond Lemmens

1. We are Open. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari organiseeert Trix de negende editie van We Are Open. Gedurende twee avonden tonen zij uitsluitend Belgische bands op vier verschillende podia. Zowel interessante nieuwe bands als bekendere acts met nieuw werk komen aan bod. Daarmee krijg je opnieuw een staalkaart van wat er in de vaderlandse muziekscene leeft. Nordmann, Raketkanon, in Fingers, Blackwave, .DVTCH NORRIS en Onmens komen al zeker. De voorbije edities zagen we telkens op de affiche bands staan die net hierna hun grote doorbraak kenden (Bazart, Roméo Elvis,...). Er snel bij zijn is dus de boodschap!

Praktisch: Trix, Antwerpen, vrijdag 9 februari vanaf 19u. Kaarten: 25 euro. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken
Foto: AFP

2. Meug Tastingfestival. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 vindt de derde editie plaats van Tastingfestival Meug. Zo’n 40 nationale en internationale standhouders zakken af naar het Antwerps Zuiderpershuis om hun speciaaldranken te presenteren aan het publiek. Opnieuw staat het verhaal achter de fles centraal en nodigen ze makers uit die gepassioneerd kunnen vertellen over wat ze je schenken. Nieuw deze editie is dat ze zich niet langer beperken tot bier, wijn en whisky. Verwacht je aan uitdagingen, aparte tastingsessies en nieuwe prikkels.

Praktisch: Zuiderpershuis, Antwerpen, 23 februari, 16u. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken
Foto: RR

3. JEF Festival. Op het JEF festival kan je supergoede films bekijken. Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters,... Tien kortfilms en tien langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury én het publiek. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses. In het Zuiderpershuis kan je met de hele familie komen experimenteren in onze digitale speeltuin. Kom spelen met nieuwe media, techniek en film in het JEF medialab.

Praktisch: Zuiderpershuis. Zondag 4 februari tot maandag 12 februari. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken
Foto: Patrick De Roo

4. Azië in Antwerpen 2018. Bloedstollende leeuwendansen, the best sushi in town, Balinese danseressen en inspirerende workshops… Wie Azië wil leren kennen, komt tijdens het eerste weekend van de Kroskusvakantie best afgezakt naar de Waagnatie. Azië in Antwerpen is trouwens meer dan een foodfestival. De intensiteit van een leeuwen- en drakendans brengt je helemaal naar China terwijl traditionele dansers de sluiers van de Indonesische en Thaïse cultuur oplichten.

Praktisch: Waagnatie. Vrijdag 9 tot zondag 11 februari. Toegang: 10 euro. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste festivals van de komende weken
Foto: DBA

5. Klara in deSingel 2018. Klara neemt zaterdag 27 januari 2018 voor het zevende jaar heel deSingel in. Muziek weerklinkt een dag lang in alle zalen, studio’s en gangen. Met - zoals gebruikelijk voor Klara - klassieke muziek in al haar verschijningsvormen. Van barok tot hedendaags, van jazz tot wereldmuziek, van muziektheater tot debat. Allemaal zorgvuldig uitgekozen en gebracht door een keur aan artiesten uit binnen- en buitenland. Met alle Klara-­presentatoren die ter plekke live radio maken op een gigantische klassieke happening. Ook Klara in deSingel is in regel op voorhand uitverkocht. Kan je er toch niet bij zijn is het programma ook live te volgen op Klara van 11 tot 22 uur.

Praktisch: deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen. 27 januari, 11u. Vind meer informatie op Findout.

DOEN!