KV-coach Aleksandar Jankovic: “Begrijp dat ik nu geviseerd word”

Foto: Photo News

KV-coach Aleksandar Jankovic: “Begrijp dat ik nu geviseerd word”

Print

De zwaar ontgoochelde supporters richtten hun woede tijdens de match tegen STVV op het Mechelse bestuur maar toch vooral op coach Aleksandar Jankovic. Met ‘Janko buiten’ als meest gescandeerde slogan riepen de Malinwafans al om het ontslag van de Serviër die pas sinds begin november terug aan de slag is bij KV.

Zelf reageerde Jankovic na de verloren match sereen op de spreekkoren aan zijn adres. “Het is normaal dat ze in deze situatie vooral kijken naar de coach. In voetbal is dat altijd en overal zo. Als een ploeg vijf keer na elkaar verliest wordt de coach altijd als eerste geviseerd. Dat begrijp ik volkomen.”

Minder begrip had Jankovic voor de belabberde match van zijn team. “Ik zag een catastrofale mentaliteit. Voor de match heb ik aan mijn spelers een duidelijke reactie gevraagd na onze zwakke match tegen Zulte Waregem. Die heb ik niet gezien. Vooral eerste helft was een drama. Dat had niks te maken met stress maar met mentaliteit. In deze situatie heb je mannen nodig die op het veld zijn bereid om te vechten voor hun leven. Dat ik die niet gezien heb verontrust me nog het meeste. We zullen dringend onze mentaliteit moeten veranderen. Anders hebben we een heel groot probleem.”

MEER VOETBALNIEUWS