Financiële onrust teistert Lierse

Foto: GMAX AGENCY

Financiële onrust teistert Lierse

Print

Er heerst opnieuw financiële onrust bij Lierse, waar de voltallige spelerskern en omkadering nog steeds wachten op het loon van december. De club krijgt nog tot eind deze maand de tijd om aan zijn verplichtingen te voldoen, anders dreigen de spelers met acties.

Het is bij Lierse niet de eerste keer dit seizoen dat spelers en bedienden hun loonzakje laattijdig overhandigd krijgen. Ook eind 2017 kwam het loon al een paar keer met horten en stoten op de rekening, maar werd alles uiteindelijk wel netjes afgehandeld. Omdat deze keer de betaling wel erg lang op zich laat wachten en de spelers de huidige toestand grondig beu zijn, schoof gisteren spelersvakbond Sporta mee aan de vergadertafel in de hoop een oplossing te kunnen vinden.

“De spelers hebben uiteindelijk besloten vooralsnog te blijven trainen en spelen”, reageerde Dirk Devos van Sporta. “Maar tegelijk werd ook de afspraak gemaakt dat uiterlijk 31 januari de achterstand moet aangezuiverd zijn. Lierse speculeert op een overname en schuift de zaken voor zich uit, maar het is erg onduidelijk wanneer die machtsoverdracht er zal komen. Op deze manier komt de licentie in gevaar.”

Lierse vertoeft in een vervelende tussenfase. Zo heeft huidig voorzitter Maged Samy de geldkraan al een poosje dichtgedraaid, maar kwam hij nog niet tot een definitieve overeenkomst met een mogelijke overnemer. Intussen lijkt Wadi Degla toch voor de reddingsboei te zullen zorgen.

“Lierse bevestigt dat het gisteren een onderhoud had met de spelers en een delegatie van Sporta”, erkende manager Roel Rymen. “En wij onderstrepen dat we onze verplichtingen zullen nakomen en de deadline van 31 januari respecteren. Zo zal Wadi Degla de continuïteit op korte en langere termijn verzekeren tot er een overnemer is.”

De huidige signalen onderstrepen meer dan ooit de hoge nood aan een snelle overname op het Lisp. Voorzitter Maged Samy voert nu al een poosje gesprekken met geïnteresseerde partijen, maar tot een akkoord kwam het dus nog niet

MEER VOETBALNIEUWS