Tournée Minérale zet activiteitenkalender op hun site: “Hopen op 150.000 deelnemers”

Steven De Bondt. Foto: rr

Tournée Minérale zet activiteitenkalender op hun site: “Hopen op 150.000 deelnemers”

Print
Antwerpen -

Op de website van Tournée Minerale staat een kalender met alle alcoholvrije activiteiten die worden georganiseerd. “Tof dat mensen zelf initiatief nemen”, klinkt het bij de organisatie.

Voorlopig staat de teller voor Tournée Minerale op een kleine 60.000 deelnemers, terwijl de organisatie hoopt op 150.000 deelnemers. “Vorig jaar waren het er meer dan 122.000. Toen hebben de meeste mensen zich ook pas in de laatste week ingeschreven”, weet Steven De Bondt van de Stichting Tegen Kanker, dat samen met VAD/De DrugLijn Tournée Minerale organiseert. “Dit jaar verwachten we ook dat het aantal inschrijvingen eind januari nog zal ontploffen. Veel mensen doen mee zonder in te schrijven, al willen wij hen stimuleren om dat wel te doen. Dan is je engagement concreter en ontstaat er een samenhorigheids­gevoel.”

Vorig jaar kwamen er klachten vanuit de horecasector, die vreesde dat ze door Tournée Minerale inkomsten zou mislopen. “Op onze kalender kunnen cafés of restaurants die iets organiseren voor onze deelnemers, hun activiteiten zetten. We willen de horeca stimuleren om dat te doen. Tournée Minérale moet een positieve ervaring zijn voor iedereen.”

Een half jaar na de eerste editie van Tournée Minerale bleek dat de deelnemers minder alcohol dronken dan voor hun deelname. “Wie meedoet, drinkt erna minder uit gewoonte”, zegt De Bondt. Nieuw dit jaar is dat deelnemers ook een vriend kunnen uitnodigen om aan de actie mee te doen.

www.tourneeminerale.be

DOEN!