© rr

© r

© GMAX AGENCY

1 / 3

Geen topaffiche voor Rode Duivels in UEFA Nations League: in het najaar wachten IJsland en Zwitserland

De Rode Duivels spelen van september tot november vier wedstrijden in het kader van de UEFA Nations League. Bij de trekking in Lausanne koppelde Portugees ex-international Deco de Rode Duivels aan IJsland en Zwitserland, met voorsprong de 'makkelijkste' groep.

janm

LEES OOK: Martinez vindt dat Duivels Nations League moeten spelen om te winnen (maar weet niet of hij dan nog bondscoach is)

Neen, het is geen toploting geworden voor de Rode Duivels. De Belgen, deel uitmakend van pot 1 in de A-divisie, hadden Frankrijk (pot 2) en Nederland (pot 3) als potentiële tegenstanders. Beide landen werden ook in dezelfde groep geloot maar kregen Duitsland uit pot 1. Waarmee meteen de 'groep des doods' is gekend. De Duivels moeten het dit najaar doen met Zwitserland en IJsland. Beide teams kwalificeerden zich voor het WK straks in Rusland maar zijn zonder meer niet de tot de verbeelding sprekende affiches waar de Belgische fans op hadden gehoopt.

Andere interessante affiches: Spanje versus Engeland is zeker een leuke affiche en ook Italië tegen Portugal zal de nodige interesse losweken.

In de C-divisie mag Georges Leekens het met Hongarije opnemen tegen Estland, Finland en Griekenland. Ook opvallend: Rusland had volgens de loting in een groep met Oekraïne terecht gekomen maar om diplomatieke redenen werden de Russen doorgestuurd en komen ze in een groep met Turkije en Zweden terecht. Oekraïne moet het stellen met Tsjechië en Slovakije.

Er zal straks gespeeld worden in september, oktober en november. De exacte speeldata zijn nog niet gekend. De eindfase vindt plaats op vijf, zes en negen juni 2019 met een halve finale tussen de vier groepswinnaars van Divisie A, gevolgd door een finale op negen juni.

Divisie AGroep 1: Nederland, Frankrijk, DuitslandGroep 2: IJsland, Zwitserland, BelgiëGroep 3: Polen, Italië, PortugalGroep 4: Kroatië, Engeland, Spanje

Wedstrijddata Rode Duivels:

11/09 om 20.45 IJsland - België12/10 om 20.45 België - Zwitserland15/11 om 20.45 België - IJsland18/11 om 20.45 Zwitserland - België

Divisie BGroep 1: Tsjechië, Oekraïne, SlovakijeGroep 2: Turkije, Zweden, RuslandGroep 3: Noord-Ierland, Bosnië en Herzegovina, OostenrijkGroep 4: Denemarken, Ierland, Wales

Divisie CGroep 1: Israël, Albanië, SchotlandGroep 2: Estland, Finland, Griekenland, HongarijeGroep 3: Cyprus, Bulgarije, Noorwegen, SloveniëGroep 4: Litouwen, Montenegro, Servië, Roemenië

Alles draait om deze trofee:

Lees hier alles wat u moet weten over IJsland en Zwitserland!

Herbeleef hier de loting in Lausanne:

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws