Verkiezingen 2018 - Jouw gemeente

Peter Mertens (PVDA): “Bart De Wever is een sterke burgemeester”

Foto: Photo News

Peter Mertens (PVDA): “Bart De Wever is een sterke burgemeester”

Print

“Links heeft een ruggengraat nodig tegen een sterke burgemeester als Bart De Wever”. Dat zei PVDA-voorzitter Peter Mertens dinsdag in ‘De Meulemeester in Debat: De Burgemeesters’ van VTM. Het hele debacle rond het uiteenvallen van Samen vindt Mertens vooral “een slechte zaak voor links”.

“Bart De Wever is een sterke burgemeester. Hij is niet mijn keuze, hij is heel rechts en asociaal maar wel een sterke burgemeester”, sprak Peter Mertens.

Dat de partij Samen vorige week op zo’n pijnlijke manier uit elkaar is gegaan, is volgens de PVDA-voorzitter het bewijs dat traditioneel links te weinig ruggengraat heeft. “Dat traditioneel links nu vechtend op de grond zit, is slecht voor het beeld van links in Vlaanderen en rechts wil daar gebruik van maken om links helemaal van de kaart te vegen. Het is droevig voor mensen die het moeilijk hebben in Antwerpen en die dan zo’n vaudeville zien gebeuren: een klasse politici die bezig is over zichzelf.”

Peter Mertens zelf is niet van plan om naar de burgemeesterssjerp te dingen in Antwerpen. Ook een schepenambt ambieert hij niet. “Ik ben PVDA-voorzitter tot 2020 en ga dat ook blijven.”

Verkiezingsnieuws