© Photo News

-

Ritchie De Laet legt vandaag medische tests af bij Antwerp: keert hij terug naar zijn oude liefde?

Ritchie De Laet staat op het punt om terug te keren naar zijn oude liefde Antwerp. De verdediger van de Engelse tweedeklasser Aston Villa is sinds gisteren in België en legt vandaag - in afwachting van een akkoord op clubniveau - medische tests af bij de Great Old. Al wil dat niet zeggen dat de transfer al rond is.

gegy

Meestal zijn medische tests de laatste stap voor een effectieve handtekening, maar in dit geval is er nog geen akkoord tussen Antwerp en Aston Villa. Toch wil het feit dat De Laet medische tests aflegt wel zeggen dat beide clubs al vrij dicht naar elkaar zijn toegegroeid. De bedoeling is dat Antwerp De Laet straks huurt tot het einde van het seizoen met een aankoopoptie. Op financieel vlak is het geen makkelijke bevalling, want het loon van De Laet bij Aston Villa ligt te hoog voor Antwerp, waardoor De Laet en/of Villa water bij de wijn moeten doen. De Laet wil zelf alvast graag naar Antwerp komen. Gisteren veranderde hij zijn profielfoto op Twitter alvast in het logo van Antwerp. De Laet heeft bij Aston Villa nog een contract tot juni 2019.

De Laet is een rechtsachter die ook uit de voeten kan als centrale verdediger. Hij kreeg dit seizoen vier basisplaatsen en vier invalbeurten bij Aston Villa, maar na Nieuwjaar maakte hij nog geen enkele keer deel uit van de wedstrijdselectie. Daarom zou hij zeer graag terugkeren naar de Bosuil.

De verdediger genoot zijn opleiding in Deurne om nadien naar Manchester United, waar Antwerp toen mee samenwerkte, te verkassen. Hij speelde zes wedstrijden voor United (drie in de Premier League, drie in de League Cup) en werd veelvuldig uitgeleend aan ploegen als Stoke City, Sheffield United, Preston North End, Portsmouth en Norwich. De Laet speelde ook 12 wedstrijden in de miraculeuze kampioenenploeg van Leicester in het seizoen 2015-2016, maar werd toen na Nieuwjaar uitgeleend aan Middlesbrough, waarmee hij de promotie pakte. Sinds augustus 2016 staat de nu 29-jarige Antwerpenaar onder contract bij Aston Villa.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC