Antwerpse Fleur (43) verliest de vrouw met wie ze in 24 landen wou trouwen

De 40-jarige Julian Boom is overleden. De vrouw werd bekend nadat ze met haar partner Fleur het plan had opgevat om in alle 25 landen waar het holebihuwelijk legaal is, te trouwen. Maar een paar weken geleden werden bij de vrouw meerdere tumoren vastgesteld.

lbo

Het is de echtgenote van Julian, de Antwerpse Fleur Pierets, die het tragische nieuws deelde op Facebook. Fleur had eerder ook al via Facebook laten weten dat haar vrouw ernstig ziek was.

Volgens de dokters groeien de tumoren al ruim tien jaar. In 2016 overwon de Nederlandse Julian nog borstkanker. Destijds werden er echter geen scans van haar hersenen gemaakt, waardoor het koppel niet van de tumoren wist.

De twee trouwden vijf jaar geleden in België. Voor een kunstproject besloten ze dat nog eens over te doen. Niet 1 keer, maar 25 keer: in alle landen waar het holebihuwelijk legaal is. Zo wilden de vrouwen strijden voor de LGBT-rechten en aankaarten dat er in zo’n 170 landen nog geen huwelijksgelijkheid is.

Om hun droomproject te verwezenlijken verkochten Fleur en Julian nagenoeg de hele inboedel en vertrokken op hun reis. Het eerste symbolische huwelijk vond plaats in New York. Vervolgens gaf het koppel het jawoord in Amsterdam, Antwerpen en Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners