Predikant kraait van pret bij aankoop vijfde vliegtuig “Jij hebt dit gekocht, samen met Jezus!”

Print

Jezus deelt privévliegtuigen uit. Althans zo klinkt het als je de Amerikaanse tv-predikant Kenneth Copeland hoort praten. In een video dankt hij God voor zijn nieuwe speeltje: een privévliegtuig met prijskaartje van 3 miljoen dollar. Copeland kan zijn pret niet op en lacht als een klein kind. De predikant verdedigt zijn keuze voor privévliegtuigen als volgt: “Gewone vliegtuigen zitten vol demonen. In een privétoestel kan ik rustiger met God praten.” Maar dit vliegtuig is nog niet genoeg en het lijkt erop dat zijn volgelingen nog veel dieper in hun buidel zullen mogen tasten…

Voor de kenners, zijn nieuwe vliegtuig is een Gulfstream 5, kortweg G5. Waarom dit toestel? Heel eenvoudig: “De Heilige Geest liet weten dat God wou dat Broeder Copeland met een G5 zou vliegen,” klinkt het in een communicatie van Copeland. Zowat alle Vlamingen schudden wellicht meewarig het hoofd bij dergelijke prietpraat van televisiepredikanten, maar in de Verenigde Staten hebben ze al jaren hun plek veroverd. Kenneth Copeland (81) is al jaren een erg bekende predikant, en heeft duidelijk iets met vliegtuigen. Zijn organisatie zou er een vijftal bezitten. Uiteraard alles gefinancierd door zijn volgelingen en door de verkoop van allerlei religieuze boeken. Waarde van het duurste vliegtuig: 17 miljoen dollar.

Dan is zijn nieuwe vliegtuig met een prijskaartje van 3 miljoen maar een peulschil. Maar Copeland wil meer. Zo moet de G5 helemaal omgebouwd worden binnenin. Ook wil hij een grote nieuwe hangar voor al zijn vliegtuigen en meteen wil hij ook een nieuwe landingsbaan laten aanleggen. Voor een slordige 20 miljoen dollar moet dat alles kunnen volgens Copeland.

MEEST RECENT