© Leo De Nijn

Internationale studenten ontwerpen nieuw interieur voor De Lisdodde

Een achttiental internationale studenten van Thomas More hebben de voorbije maanden samengewerkt om ontwerpen te maken voor ‘de nieuwe cafetaria en inkomhal van het woonzorgcentrum De Lisdodde’. “Die moet voor meer interactie zorgen met de buurt”, klinkt het.

Leo De Nijn

De afgelopen maanden heeft De Lisdodde samengewerkt met studenten Interieur & Service Design van Thomas More. Het gaat om studenten uit China, Spanje, Nederland, Slovenië, Schotland, Australië en Vlaanderen. Er werd in zes groepen gewerkt.

De opzet was om van de cafetaria en inkomhal van het woonzorgcentrum een open en innovatieve plek te maken met ruimte voor kunst. Bewoners kunnen er zelf exposeren en er is ruimte voor discussies en ontmoetingen rondom kunst.

“Op deze manier krijgt het woonzorgcentrum een open karakter en is er ruimte voor interactie met de buurt. Een gelijkaardig scenario willen we voor het Hof van Egmont en Roosendaelveld ontwikkelen. Een plek waar meer in en uitloop is, waardoor het centrum geen geïsoleerd gegeven blijft”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Huiselijke sfeer

De ontwerpen zullen nog enkele weken blijven hangen in De Lisdodde, zodat ook de bewoners en familie de mogelijkheid hebben om ze te bezichtigen en feedback te geven.

“We gaan bekijken welke mogelijkheden er zijn voor de reële uitvoering van de mooie ideeën die de studenten ons voorgeschoteld hebben. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën. Zo hebben we ook al met het Expertisecentrum Dementie samen gewerkt en onze gesloten afdelingen huiselijkere sfeer gegeven met fantastische resultaten. Dankzij de samenwerking met de studenten krijgen we nieuwe inzichten en blijft ons woonzorgcentrum in beweging op het vlak van wonen, ontmoeting en kunst”, vindt schepen Anciaux.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners