© belga

Pensioenplanners gezocht voor leghennen uit bedrijf dat kippen gaat vervangen

Voor 2,5 euro het stuk kippen van de slacht redden in Wuustwezel

De vzw Les Poules Heureuses (De Gelukkige Kippen) is op zoek naar adoptanten die een afgedankte kip uit de legindustrie in Wuustwezel willen redden van het slachthuis.

Kristin Matthyssen

Een boer uit Wuustwezel wil al zijn leghennen vervangen. Het gaat om duizenden kippen, die in een scharrelstal leven. Het is gebruikelijk dat deze hennen na anderhalf jaar naar het slachthuis worden gevoerd omdat ze niet meer op topproductie leggen.

De boer contacteerde zelf de organisatie Les Poules Heureuses voor een ‘pensioenplan’ voor zijn kippen. Alle geïnteresseerden kunnen tegen 2,5 euro het stuk een kip adopteren. “De dieren kunnen nog jaren voor eieren zorgen”, zegt Alexia Joris. “Ze zijn het gewend om met negen soortgenoten op een vierkante meter te scharrelen. De kippen die op 31 januari nog overblijven, gaan naar het slachthuis.”

In 2012 was een gelijkaardige actie in Pulle een gigantisch succes. Toen werden de kippen tegen 1 euro verkocht. Nu gaat het om 2,5 euro, maar dat is nog een kwart van de prijs van een normale jonge kip in de winkel.

Om de boer niet over te belasten met telefoontjes, moeten geïnteresseerden bellen naar Les Poules Heureuses op tel. 0494-928.906 of 0497-620.089. Het is de bedoeling dat je zelf de kippen in Wuustwezel ophaalt. Les Poules Heureuses redde de voorbije jaren al 50.000 kippen.

(kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio