Jeroen Meus over nieuwe job: “Eerst proberen en zien of ik het wel kan”

Jeroen Meus over nieuwe job: “Eerst proberen en zien of ik het wel kan”

Print

Jeroen Meus heeft bij Studio Brussel gereageerd op het nieuws dat hij mogelijk Bart De Pauw zal vervangen als presentator van de Eén-quiz ‘Twee tot de zesde macht’. “Ik ben een beetje in snelheid gepakt. Toen de kranten in de bus viel, was ik eigenlijk nog aan het nadenken. Ik heb nog geen ja gezegd, maar ik ben wel heel geprikkeld”.

“Het zou misschien kunnen zijn, dat ik die quiz ga presenteren, dat is nog niet 100% zeker”, aldus Meus bij Eva De Roo en Vincent Byloo op Studio Brussel. “Ik zou heel graag hebben dat dat programma blijft bestaan. Vanwege de liefdesverhouding met de vrienden van Koekentroef en het programma.”

Het is dus nog niet in kannen en kruiken dat de tv-kok nu quizmaster wordt. “Ik ben een beetje in snelheid gepakt. Toen de kranten in de bus viel, was ik eigenlijk nog aan het nadenken. Het is wat vroeg, maar waar rook is, is vuur, ik ben gevraagd, maar ik heb nog geen ja gezegd. Ik ben wel heel erg geprikkeld. Maar tegelijkertijd ook angstig, dan wil ik het weer wel en dan weer niet.”

Meus is namelijk niet zeker dat hij geknipt is voor de job, zo vertelt hij eigenlijk heel “onhandig” te zijn. “Weet je wat ik wil doen? Ik wil dat testen, zo een paar keer doen. Om te zien of ik het wel kan. Als ik het niet kan, ga ik het niet doen.” En hoe word je quizmaster? “Er bestaat geen studie ‘presentator’, maar ik zal goed gecoacht worden, in mijn organisatie zijn er talentvolle mensen die mij kunnen helpen. Ik ga daar zeker een beroep op doen.”

Jeroen Meus over nieuwe job: “Eerst proberen en zien of ik het wel kan”
Meus als panellid

Minstens een jaar wachten

Als het zover komt, zal de kijker alleszins nog even moeten wachten. “Het is sowieso nog een jaar wachten, tegen het voorjaar van 2019. Tegen dan is het tweede seizoen besteld.”

Jeroen Meus is overigens geen totale onbekende voor het programma. Eerder was hij al vast panellid, dit is echter wel zijn vuurdoop als presentator van een tv-quiz. Meus is voornamelijk bekend als tv-kok van ‘Dagelijkse Kost’ en van de gelauwerde reportagereeks ‘Goed Volk’.

Razend populair

De quiz was qua populariteit een schot in roos, vaak was dit het best bekeken programma van het weekend. De zondagsquiz werd in november geschrapt nadat Bart de Pauw in opspraak was gekomen. Zo werd hij door meerdere vrouwen beschuldigd van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Vier afleveringen die al opgenomen waren, werden niet uitgezonden. De deur voor contacten met het productiehuis van De Pauw stond wel nog op een kier. Nu heeft de VRT dus besloten om opnieuw een seizoen van ‘Twee tot de zesde macht’ in gang te zetten, maar dan zonder De Pauw en mogelijk met Meus.

.

Nu in het nieuws