© ss

Arbeider ontslagen omdat hij broek liet zakken in het bijzijn van collega’s

Een arbeider uit een Franse fabriek is onlangs ontslagen omdat hij in het bijzijn van enkele collega’s zijn broek liet zakken om zijn blote billen te tonen. Zijn collega’s maakten er op hun beurt een foto van, die ze aan de personeelsdienst bezorgden. De ontslagen man heeft nu een klacht ingediend wegens schending van het recht op afbeelding.

nadb

De werknemer van een wapenfabriek in de Franse gemeente La Ferté-Saint-Aubin stond al langer bekend om zijn vuile grappen. Daarom brachten zijn collega’s zijn “ontoelaatbare houding” en “seksueel suggestieve opmerkingen” aan het licht bij de personeelsdienst.

De man zelf noemt het puur pestgedrag van zijn collega’s. “Zijn handeling was een reactie op hun gedrag”, zegt een vertegenwoordiger van de Franse vakbond CGT. “Het was niet serieus bedoeld. Hij mag dan bekend zijn om zijn vuile grappen, zo’n zware straf verdient hij niet.”

Volgens de vakbond vormen de zware arbeidsomstandigheden en de stress op de werkvloer het echte probleem. “Die zetten de werknemers ertoe aan om dergelijk gedrag te vertonen”, klinkt het.

Nu in het nieuws