© Katie Liepold

Bruid haalt uit naar fotografe die foto’s bijwerkte om koppel dunner te doen lijken

Een bruid uit Ohio is woedend op een fotografe die voor haar en haar toekomstige echtgenoot een verlovingsshoot organiseerde. Niet alleen bewerkte de fotografe de foto’s na afloop om de twee dunner te doen lijken, ze postte ook nog een stevige klaagpost in een Facebookgroep voor fotografen.

“Dit is niet waar we om gevraagd hadden”, klinkt het bij Katie Liepold. De vrouw beschuldigt fotografe Linda Silvestri van fat-shaming nadat die een foto van haar en haar verloofde John Kistler had gefotoshopt om de twee dunner te doen lijken. Wie de foto naast zijn origineel ziet (boven), kan duidelijk merken dat Johns buik is bijgewerkt, net als onder andere de kin van Katie.

14 kilo

“Ze heeft ons echt gefotoshopt om ons dunner te doen lijken”, vertelt Katie aan News 5 Cleveland. “Ze heeft zo’n 14 kilo van ons weggeveegd. Daar hadden we niet om gevraagd. Het voelt enorm pijnlijk aan en het lijkt alsof onze foto’s in de eerste plaats niet goed genoeg waren om te tonen.”

Katie nam contact op met de fotografe, die haar voorstelde om het contract voor de eigenlijke trouw te annuleren. Maar dagen later ontdekte Katie iets wat haar zo mogelijk nog bozer maakte. Linda had in een Facebookgroep voor professionele fotografen op grove wijze geklaagd over de fotoshoot met het koppel.

© Katie Liepold

“Extreem moeilijk”

“Het is extreem moeilijk om Pinterestwaardige liefdevolle foto’s te maken als je zelfs hun hoofden niet dicht bij elkaar kan krijgen”, schreef Linda. “Over de eerste foto was ze misnoegd omdat ik haar kin had bijgewerkt. Op de tweede foto staan de hoofden zo dicht tegen elkaar als mogelijk.”

Katie betaalde uiteindelijk 150 dollar voorschot, maar kreeg het resterende bedrag terugbetaald. Linda liet aan News 5 weten dat ze haar verontschuldigen heeft aangeboden voor het fotoshoppen. Op de post in de Facebookgroep ging ze voorlopig niet verder in.

Nu in het nieuws