Thomas Pieters neemt sterke start in Abu Dhabi: “Ik heb geduldig mijn kansen afgewacht”

Foto: Photo News

Thomas Pieters neemt sterke start in Abu Dhabi: “Ik heb geduldig mijn kansen afgewacht”

Print

Thomas Pieters staat op de derde plaats na dag één op het Abu Dhabi Championship golftoernooi (EPGA/(2.700.000 euro), dat van start is gegaan op de plaatselijke golfbaan in de golfstaat Abu Dhabi. Ook Nicolas Colsaerts met een 17e en Thomas Detry met een 37e plaats, deden het meer dan behoorlijk.

Pieters, die vorige week al een goede indruk naliet tijdens de EurAsia Cup, noteerde birdies op de holes drie, acht, en elf, waarna hij op de twaalfde hole een bogey op zijn kaart moest schrijven. Op zijn twee laatste holes putte hij nog een birdie en een eagle weg waarmee hij uitkwam op vijf onder par. Pieters telt hiermee één slag meer dan de Engelsman Tommy Fleetwood, de regerende kampioen en de Japanner Hideto Tanihara, die de leiding delen.

“Ik heb geduldig mijn kansen afgewacht,” verklaarde Pieters. “Ik eindig mijn ronde met een birdie en een eagle wat natuurlijk is meegenomen. Iedereen wil hier in het begin van het seizoen een goede beurt maken en dat is mij vandaag gelukt.”

Colsaerts, die op de tweede parcourshelft van start ging, noteerde een birdie en bogey op de holes tien en elf. De Brusselaar putte vervolgens nog birdies weg op de holes zestien, drie en acht waarmee hij uitkwam op 69 slagen, drie onder par. Colsaerts telt hiermee dezelfde score als de Noord-Ier Rory McIlroy. De voormalige nummer één van de wereld maakte zijn comeback na een rustperiode.

Detry, die ook op de tweede parcourshelft van start ging, kwam rond in 70 slagen, twee onder par en dit na birdies op de holes dertien, vijftien en zestien, waarna hij op de achtste hole een bogey moest incasseren. De Amerikaan Dustin Johnson, ‘s werelds nummer één, die vorig jaar tweede werd, had voor eerste ronde 72 slagen nodig, wat resulteerde in een 69e plaats.

Meer sportnieuws