Coach Goffin aangeslagen na vroege uitschakeling: “Dit is een ferme tik, we hebben hier geen verklaring voor”

Foto: BELGA

Coach Goffin aangeslagen na vroege uitschakeling: “Dit is een ferme tik, we hebben hier geen verklaring voor”

Print

David Goffin kon zijn status als schaduwfavoriet op de Australian Open niet waarmaken. De nummer 7 op de plaatsingslijst sneuvelde donderdag in de tweede ronde tegen de Franse veteraan Julien Benneteau. Goffins coach Thierry Van Cleemput zocht na de verrassende nederlaag naar een verklaring.

“Dit is een ferme tik, ik had dit niet zien aankomen”, legde hij uit na het verlies van zijn poulain tegen de nummer 59 van de wereld. “Ik had in tegendeel verwacht dat hij een goeie wedstrijd zou spelen. Het begon trouwens goed (6-1, red). David deed alles zoals hij het moest doen. Hij speelde snel, zijn opslag draaide. Daarna kantelde de match tijdens een opslagspel waarin Julien enkele heel snelle ballen sloeg. Wat er daarna is gebeurd, daar heb ik eerlijk gezegd nog geen verklaring voor. Ik heb met David ook nog niet over de wedstrijd gesproken. Wat vaststaat, is dat het niet meer dezelfde David was op de court na die eerste set.”

De 27-jarige Goffin en de 36-jarige Benneteau moesten hun partij donderdag in Melbourne onder een loden hitte afwerken. “Maar ik denk niet dat het aan de warmte lag”, zegt Van Cleemput. “David heeft trouwens zelf gezegd dat hij nog een vijfde set had kunnen spelen. Maar hij was niet meer in staat om de slagen te produceren. Ik vind het vervelend dat ik er geen verklaring voor heb, maar echt bezorgd ben ik niet. Raonic heeft verloren, Pouille heeft verloren, Sock heeft verloren, Dimitrov heeft bijna verloren, Tsonga ook. We hebben een samenhangend programma opgemaakt, met de Hopman Cup, om de druk af te houden en hij heeft heel goed gespeeld. Dit viel niet te voorspellen maar we werden nog niet eerder zo snel met dergelijke omstandigheden geconfronteerd. David is geen machine. Ik heb al vaker gezegd dat David 100 procent moet zijn. Als er kleine dingen zijn die minder vlotten, wordt het een ander verhaal.”

“Maar laten we hier nu geen drama van maken”, benadrukt Goffins coach. “Dit is slechts één grandslam. Je moet de tijd nemen om dit rustig te analyseren, om er vervolgens zo snel mogelijk weer te staan.”

Goffin wil nederlaag niet aan hitte wijden, lees zijn reactie hier.

Bekijk hier alle uitslagen van de Australian Open.

Meer sportnieuws