Heel wat schade in de Kempen door de storm

Print

Heikestraat. Foto: Tommy Maes

Turnhout / Balen -

Ook de Antwerpse Kempen zijn donderdag getroffen door het stormweer. Onder andere in Balen heeft de storm lelijk huisgehouden.

OVERZICHT. Bekijk de stormschade in de regio op kaart

Op de Bankei viel een boom op de weg. In de Sportlaan kwam een elektriciteitskabel los van de paal. Op de Postelweg in Balen is het dak van een oude loods losgerukt door de wind. Een dakplaat kwam op de achterste speelplaats van de naburige basisschool terecht. Uit voorzorg werden de leerlingen van de speelplaats gehouden.

Door de hevige wind werden heel wat bomen geveld. Dat was ook het geval in Schoor Dorp, waar de grote boom naast het Pannenhuis, het oudste huis van Balen, op de weg terechtkwam. De schade bleef beperkt.

In de Heikestraat in Balen kwam door de storm een boom op een huis terecht. Op dat moment lag de bewoonster nog te slapen, maar ze kwam er gelukkig met de schrik en een geschaafde knie van af.

400 meldingen

In de regio Turnhout heeft de brandweer van hulpverleningszone Taxandria al 400 meldingen gekregen. Onder meer het Turnhoutse Stadspark en het jaagpad langs het kanaal zijn afgesloten tot vrijdagmiddag en ook enkele invalswegen van Turnhout zoals de Steenweg op Tielen en Kastelein moesten donderdag uit veiligheidsoverwegingen afgesloten worden.

De regio kreeg schadegevallen te verwerken zoals beschadigde daken en omgewaaide bomen. In Merksplas is een dak van een voetbalkantine losgekomen en in Rijkevorsel belandde een boom op de Sint-Lenaartsesteenweg (N131). In de loop van de dag komen twee ploegen van de civiele bescherming de hulpdiensten mee ondersteunen.

Brandweerzone Kempen meldt rond 17.30 uur dat alle interventieploegen nog druk bezig zijn. "Nog meer dan 300 interventies te behandelen. Voorrang wordt gegeven aan de dringende oproepen. Indien geen interventie meer nodig is, laat het ons weten", klinkt het.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio