Kinderen ontsnappen aan drama: dak van school vliegt weg en belandt weer op klassen

In de Limburgse gemeente Gruitrode moesten de 57 leerlingen van de basisschool Royke geëvacueerd worden vanwege het stormweer. De sterke wind blies het dak van het gebouw, waarna het opnieuw terechtkwam op de leslokalen. Alle leerlingen werden in veiligheid gebracht door de leerkrachten en zijn ongedeerd gebleven.

kmlo

Het incident gebeurde donderdagochtend rond 11 uur. Burgemeester Lode Ceyssens heeft al zijn lof geuit voor de leerkrachten van de basisschool. “Dankzij de koelbloedigheid van de leerkrachten zijn de kinderen ontsnapt aan een ramp”, vertelde hij. “Tijdens de speeltijd zagen ze dat het dak al aan het bewegen was, daarom zijn ze nadien niet meer naar de klas teruggekeerd.” Er is enkel sprake van materiële schade.

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zijn ondergebracht naar een ander gebouw van de school. De kinderen van het derde en vierde leerjaar bevinden zich in Cultuurpunt Gruitrode. “We gaan nu de ouders van de kinderen verwittigen en iedereen geruststellen”, aldus de burgemeester. “De kinderen die geschrokken zijn, zullen ook bijstand krijgen van de leerkrachten. Voor hen is er opvang voorzien tot het einde van de schooldag.”

© HBVL