Gaslek door omgevallen boom: woningen ontruimd in Ekeren

Print
Ekeren -

Op de Veltwijcklaan in hartje Ekeren is een grote boom donderdagochtend omgevallen op een distributiekast van de gasleiding. Dat zorgde voor schade aan de kast en voor een lek in de leiding. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en verschillende woningen werden ontruimd.

OVERZICHT. Bekijk de stormschade in de regio op kaart

“Scholen aan de straat werden intern geëvacueerd”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Ook het districtshuis van Ekeren werd ontruimd, er kwamen bussen van De Lijn ter plaatse om de geëvacueerde mensen op te vangen.

De brandweer en gasmaatschappij Eandis ontfermden zich over het lek. “De gasuitstroom werd gedicht om 10.30 uur”, zegt Jean-Pierre Blomme, woordvoerder van Eandis. “Er zijn geen gevolgen voor de gastoevoer naar de woningen in de buurt. De cabine is wel zwaar beschadigd en zal vervangen moeten worden.” Iedereen mocht ondertussen naar zijn woning terugkeren.

Gaslek door omgevallen boom: woningen ontruimd in Ekeren
De leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Instituut moeten even de school verlaten. Foto: marc wouters

Scholen ontruimd

Het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Instituut en het Koninklijk Atheneum in Ekeren werden volledig ontruimd naar aanleiding van het incident met de gascabine op de Veltwijcklaan. De honderden leerlingen konden deels terecht in Moretus, een school in de omgeving. Ook de zaal Ekers Hof was preventief vrijgemaakt maar dat bleek niet nodig. Na een poosje mochten de leerlingen weer naar hun klassen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio