© Raymond Lemmens

Robbe Ceyssens, coach en partner van Elise Mertens, werkt plan uit voor nieuwe zege op Australian Open

Elise Mertens (WTA 37) plaatste zich woensdag na een onwaarschijnlijke comeback voor de derde ronde van de Australian Open. De Limburgse stond in de eerste set 5-0 in het krijt tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 23), maar won uiteindelijk nog in 7-5 en 6-3. “Elise is haar tactische plan trouw gebleven, en dat heeft geloond”, reageerde haar coach en partner Robbe Ceyssens.

“Gavrilova speelde heel sterk in het begin, maar ik wist dat dat niet ging blijven duren”, vertelde Ceyssens. “Toen het in de eerste set heel moeilijk ging, heb ik aangeraden de storm te laten passeren. Elise heeft nadien de mindere punten van Gavrilova, zoals haar backhand, kunnen uitbuiten, en uiteindelijk is de Australische mentaal door het ijs gezakt. Het was trouwens voor beide tennissters niet evident om pas even voor middernacht aan de partij te beginnen. Normaal lig je dan al in je bed.”

Mertens treft Alizé Cornet (WTA 42) voor een plek in de achtste finales. De Belgische keek de Française nooit eerder in de ogen. “We zullen een plan uitwerken voor die wedstrijd”, beloofde Ceyssens. “Cornet heeft een prima tegenaanval in de armen en verplaatst zich gezwind over het veld. Ze is een beetje een allrounder. We zullen nog bekijken hoe we daarmee omgaan. Maar eerst moet Elise vooral rusten en recupereren om klaar te zijn voor de nieuwe strijd.”

MEER OVER Australian Open

Meer sportnieuws